Gemeente Weert heeft een nieuwe website!

WEERT – De gemeente Weert heeft een nieuwe website! En daar zijn we trots op. Een nieuw, overzichtelijk design en nóg betere online dienstverlening voor onze inwoners. Bij het bouwen en inrichten van de nieuwe website zijn we op de stoel van de inwoner gaan zitten. Waar zijn inwoners naar op zoek? Vanuit daar zijn we aan de slag gegaan.

Kijk je mee? In de video op www.weert.nl/nieuw geven we je een ‘rondleiding’ door de nieuwe website.

Waarom een nieuwe website?
We zijn altijd bezig met verbeteren van onze dienstverlening en de gebruiksvriendelijkheid van onze communicatiemiddelen. Iedere maand trekt de website meer bezoekers en er wordt steeds meer gebruik gemaakt van de online ‘balie’. Daar groeien wij in mee.

Informatie is makkelijk vindbaar
De hele structuur van de website is aangepakt. Vanaf de basis hebben we onderwerpen opnieuw ingedeeld. Onze website is gebouwd volgens het ‘toptakenprincipe’. Dat houdt in dat de onderwerpen waar inwoners het meest naar zoeken, bovenaan staan. De belangrijkste informatie is dus het makkelijkst te vinden. Tessa Geelen, wethouder Communicatie: “De nieuwe website draait volledig om datgene waar inwoners naar op zoek zijn. We houden het zoekgedrag continu in de gaten en zorgen dat de juiste onderwerpen bovenaan staan. Een mooie stap in onze online dienstverlening!” Door de nieuwe, betere zoekfunctie kom je ook nog eens sneller op de juiste pagina terecht. Vanuit de zoekbalk kun je namelijk meteen doorklikken naar de gevonden suggesties.

Ook hebben we de teksten op de website geactualiseerd en herschreven.

Website is toegankelijk voor iedereen, ongeacht waar je bent
De nieuwe website is gebruiksvriendelijk op alle apparaten: computer, tablet en smartphone. Voortaan kun je dus vanaf ieder apparaat goed door onze website navigeren. Ook zijn we bezig met het vervangen van PDF formulieren door digitale formulieren. Zo kun je bijvoorbeeld heel makkelijk vanaf je smartphone een melding doorgeven aan de gemeente.

Ook hebben we hebben veel aandacht besteed aan de toegankelijkheid van de website, zodat iedereen gebruik kan maken van de website. Zo hebben we bijvoorbeeld een voorleesfunctie, een groter lettertype en hebben we bij het kleurgebruik rekening gehouden met mensen die minder goed zien. De toegankelijkheid heeft continu onze aandacht en stap voor stap zorgen we dat iederéén toegang heeft tot onze digitale informatie.

Jouw mening telt!
Bij het bouwen van de website hebben we continu de opvattingen en ideeën van anderen geraadpleegd. Onze website is natuurlijk nooit af. Heb je tips of een goed idee? Of hebben we iets over het hoofd gezien? Laat het onze webredactie weten! Onderaan alle webpagina’s vind je nu een formulier waar je je reactie, idee of tips achter kunt laten.

Vorig artikelDagkrabbel 245/365
Volgend artikelInvesteringen voor Open Club Roggel