Teckelrennen te Ospeldijk

OSPELDIJK – Zondagmiddag 15 september 2019 organiseert de Nederlandse Teckel Club het jaarlijkse teckelrennen. Een gezellige middag voor jong en oud. Traditiegetrouw vindt dit plaats bij Hondenschool ’t Peelhofke, Meijelsedijk 119 in Ospeldijk. De teckels worden ingedeeld in leeftijdsklassen en strijden vervolgens om de snelste tijd. Op het terrein is muziek, horeca, standjes en een grote tent waardoor het aangenaam vertoeven is voor een breed publiek. Toegang en deelname is gratis. Het teckelrennen start om 13.00 uur.

Wat is het doel?
Het doel van teckelrennen is om alle teckels te laten racen om de snelste tijd. Daarnaast staat plezier en een gezelligheid voorop. Teckels worden ingeschreven in verschillende klassen: puppy’s, volwassenen en senioren. Het is de bedoeling dat de teckels, onder aanmoediging van hun baasjes en andere fans, zo snel mogelijk naar de overkant van het veld racen en hiermee de snelste tijd in hun klasse neerzetten. De drie winnaars van iedere klasse worden verwend met een mooi prijzenpakket. Overige deelnemers gaan ook niet met lege handen naar huis.

Grande finale
Aan het einde van de middag wordt het programma afgesloten met een ‘Grande Finale’. Alle winnaars van iedere klasse strijden nog eenmaal om de snelste tijd. Hiermee kan de titel ‘Winnaar ‘Teckelrennen 2018’ worden behaald.

Alle teckels welkom
Iedereen in bezit van een teckel is van harte welkom om deel te nemen. Ook niet-leden zijn van harte welkom om eens kennis te maken en mee te doen. Ervaar zelf hoe leuk het is om samen met andere teckelliefhebbers dit soort activiteiten te ondernemen. Inschrijven kan op de dag zelf vanaf 12.00 uur op het terrein. Het teckelrennen start om circa 13.00 uur. Deelname is gratis.

Racen en andere hondenspellen
Gezien de grote belangstelling van de afgelopen jaren worden de races verspreid over drie velden. Hierdoor wordt de wachttijd voor de deelnemers zo veel mogelijk beperkt. Op het veld worden nog diverse hondenspellen georganiseerd voor de teckels. Daarnaast zijn er diverse stands met aanbieders van een uitgebreid assortiment hondengadgets en – benodigdheden.

Kom kijken en aanmoedigen!
Iedereen is van harte welkom om te komen kijken en de teckels aan te moedigen. Op het terrein is van alles te zien en te beleven en te eten en te drinken (tegen betaling). Zin in een gezellige en vooral sportieve middag voor het hele gezin? Kom dan 15 september naar Ospeldijk!

Vorig artikelRuim 22 miljoen euro voor nieuwbouw Brightlands Campus Greenport
Volgend artikelWietexperiment met tien genomineerde gemeenten nader uitgewerkt