Ruim 22 miljoen euro voor nieuwbouw Brightlands Campus Greenport

Villa Flora Venlo

VENLO – Met een investering van ruim 22 miljoen euro voor nieuwbouw krijgt de Brightlands Campus Greenport op het voormalige Floriadeterrein in Venlo een impuls. Er verrijzen nabij de Innovatoren en Vila Flora in Venlo twee gebouwen voor bedrijven die onderzoek doen naar gezonde voeding en innovaties in de land- en tuinbouw.

Voorjaar 2021 moeten het Bright House en de Bright Village klaar zijn. De uitbreiding is hoognodig vinden ze bij de provincie en Brightlands. De betrokken gedeputeerde Hubert Mackus heeft het verrast dat er al snel extra huisvesting nodig is voor kantoren, laboratoria en andere onderzoeksfaciliteiten. „De ontwikkelingen gaan sneller dan verwacht.”

Bij de provincie, de gemeente Venlo en Brightlands rekenen ze op een verdubbeling van het aantal banen en bedrijven op de groene campus. Dat de provincie bereid is 17,6 miljoen euro bij te dragen en Venlo 4,4 miljoen, geeft aan dat er daar optimisme heerst over de kansen. Zo meldt dagblad De Limburger vandaag.