Miljardenbedrijf Dow sluit overeenkomst met Fuenix Ecogy Group uit Weert

Dow implementeert Weerter methode om plastic afval weer in olie om te zetten

Fuenix Ecogy Group Weert

WEERT – Dow heeft vandaag een overeenkomst aangekondigd met de Fuenix Ecogy Group, gevestigd in Weert voor de levering van pyrolyse-olie feedstock, dat is gemaakt van gerecycled plastic afval. De grondstof zal worden gebruikt om nieuwe polymeren te produceren in de productiefaciliteiten van Dow in Terneuzen, Nederland.

Deze overeenkomst betekent een belangrijke stap voorwaarts om de recycling van grondstoffen te verhogen – het proces waarbij gemengde kunststofafval in hun oorspronkelijke vorm wordt afgebroken om nieuwe virgin polymeren te produceren. De polymeren die uit deze pyrolyse-olie worden geproduceerd, zijn identiek aan producten die uit traditionele grondstoffen zijn geproduceerd en kunnen als zodanig in dezelfde toepassingen worden gebruikt, waaronder voedselverpakkingen.

Deze overeenkomst is een voorbeeld van de strategie van Dow om een ​​omschakeling naar een circulaire economie voor kunststoffen mogelijk te maken door te focussen op hulpbronnenefficiëntie en gerecyclede inhoud en hernieuwbare grondstoffen te integreren in zijn productieprocessen. Door dit te doen, zal post-consumer kunststoffen waarde blijven hebben gedurende een langere levensduur. Deze overeenkomst draagt ​​ook bij aan de verbintenis van Dow om tegen 2025 minstens 100.000 ton gerecyclede kunststoffen op te nemen in zijn productaanbod dat in de Europese Unie wordt verkocht.

“Wij geloven dat kunststoffen te waardevol zijn om als afval verloren te gaan en deel moeten uitmaken van de circulaire economie”, aldus Diego Donoso, zakelijk president van Dow Packaging & Specialty Plastics. “Met partners in Zuid-Amerika hebben we de ontwikkeling ondersteund van bouwmaterialen gemaakt met gerecycled plastic voor scholen, en in Zuidoost-Azië, Mexico en de Verenigde Staten hebben we wegen gebouwd met gerecycled plastic. Deze samenwerking met Fuenix is ​​een belangrijke volgende stap om ons dichter bij de toekomst te brengen die we voor ogen hebben, namelijk de duurzame productie van circulaire polymeren. ”

Sirt Mellema, CEO Fuenix: “Deze samenwerking biedt ons de mogelijkheid om onze technologie op te schalen. Onze ambitie is ervoor te zorgen dat de waarde van plastic afval volledig wordt gebruikt om nieuw, circulair plastic te maken, terwijl het wereldwijde gebruik van nieuwe grondstoffen en CO2-uitstoot aanzienlijk wordt verminderd. We zijn verheugd om met Dow aan dit initiatief te werken en kijken ernaar uit om onze rol te spelen bij het helpen produceren van duurzamere materialen. ”

Dow zal hun recyclingportfolio presenteren op K 2019, ’s werelds grootste kunststof- en rubberbeurs van 16-23 oktober in Düsseldorf, Duitsland.

Over Dow
Dow combineert een van de breedste technologische sets in de industrie met activabeheersing, gerichte innovatie en wereldwijde schaal om winstgevende groei te realiseren en het meest innovatieve, klantgerichte, inclusieve en duurzame materiaalwetenschappelijke bedrijf te worden. Dow’s portfolio van hoogwaardige materialen, industriële tussenproducten en kunststofbedrijven levert een breed scala aan gedifferentieerde, op wetenschap gebaseerde producten en oplossingen voor onze klanten in snelgroeiende segmenten, zoals verpakking, infrastructuur en consumentenzorg. Dow heeft 113 productielocaties in 31 landen en heeft ongeveer 37.000 werknemers. Dow heeft in 2018 een pro forma-omzet gerealiseerd van ongeveer $ 50 miljard. Verwijzingen naar Dow of het bedrijf betekenen Dow Inc. en haar dochterondernemingen. Ga voor meer informatie naar www.dow.com

Dow Terneuzen is de op één na grootste productielocatie van The Dow Chemical Company in de wereld en de grootste vestiging van Dow in de Benelux. De naftakrakers vormen het hart van de vestiging. Hier worden de grondstoffen nafta en lpg omgezet in ethyleen, propyleen, butadieen en benzeen. Dit zijn de belangrijkste bouwstenen voor veel kunststoffen en chemicaliën. Ook het hoofdkantoor van de Benelux, één van de grootste onderzoeksafdelingen van Dow Europa en het Dow Benelux Integrated Center (DBIC) zijn in Terneuzen gevestigd.

Over Fuenix
Fuenix is ​​een innovatief bedrijf dat plastic afval omzet in zijn oorspronkelijke vorm: olie. Fuenix geeft plastic afval een heel nieuw leven als grondstof voor nieuw plastic. Fuenix Ecogy Group heeft de unieke hybride Fuenix Ecogy®-technologie ontwikkeld om ‘end of life’ gesorteerd post-consumer verpakkingsmateriaal (gemengde kunststofafval) te verwerken tot premium circulaire grondstoffen (nafta, paraffine en LPG). Het unieke voordeel van de Fuenix Ecogy®-technologie is dat van elke kilo plastic 70% kan worden omgezet in nieuw plastic met de helft van de CO2-uitstoot.