Hypotheekrentes dalen heel snel

De ene na de andere bank past haar hypotheekrente aan

De Hypotheker Weert

Het duurde even. Maar nadat de marktrentes deze zomermaanden laagterecord op laagterecord stapelden, haken nu ook de hypotheekrentetarieven aan. Hypotheekaanbieders vallen deze maand over elkaar heen bij het neerwaarts aanpassen van hun tarieven. ABN Amro paste haar hypotheekrentes in augustus al vijf keer neerwaarts aan. ING gooide de rente deze maand vier keer omlaag.

Het is gebruikelijk dat hypotheekverstrekkers hun tarieven jaarlijks meermaals aanpassen, naar aanleiding van de marktrente en vanuit concurrentieperspectief. Maar de huidige frequentie is uitzonderlijk, stellen kenners van de hypotheekmarkt. De daling van de rente op de kapitaalmarkt is hiervoor de belangrijkste oorzaak. Hierdoor is het voor de bank mogelijk om goedkoper kapitaal aan te trekken en dus ook binnen de markt scherpe rentes te bieden op hypotheken. Zo meldt NRC.nl vandaag.