Bevrijdingsfestival Limburg ook komende jaren in Roermond

Beeld: bevrijdingsfestivallimburg.nl

ROERMOND – Roermond blijft ook de komende jaren gastheer van het jaarlijkse Bevrijdingsfestival Limburg. Dat heeft het stichtingsbestuur vandaag bekend gemaakt, tot grote tevredenheid van de gemeente. De locatie verandert wel: niet de Markt, maar het zogeheten ARLO-terrein is voortaan de hoofdlocatie van het festival. De gemeente Roermond is akkoord gegaan met deze locatiekeuze. Dit terrein ligt tussen de Maas en de Arloflat en heeft al de bestemming evenemententerrein.

Dat het festival in Roermond zou blijven, was niet zeker omdat de locatie Markt te veel beperkingen met zich meebracht voor de organisatie. De gemeente en de organiserende stichting zijn samen op zoek gegaan naar een alternatief en hebben dat gevonden in het ARLO-terrein. Hier kan de organisatie het evenement verder ontwikkelen en ervoor zorgen dat de exploitatie ook in de toekomst rond komt. Omwonenden zijn vandaag geïnformeerd en zij worden ook bij  het traject van vergunningverlening goed betrokken.

Naast het ARLO-terrein als centrale locatie, wordt er nog nagedacht over het in stand houden van verbindende activiteiten met de binnenstad.

Lees het hele bericht op: www.roermond.nl/nieuws/bevrijdingsfestival

 

Vorig artikelWerkcongres Regenboogsteden op 29 augustus
Volgend artikelGeen goedkeuring voor bestemmingsplan Duurzaam Industriepark Cranendonck