Elke week deelt een Weertenaar zijn of haar favoriete gerecht.
De gerechten van zestig Weertenaren zijn in 2014 door Buitengewoon Tafelen gebundeld in een glossy kookboek. Eet smakelijk!

Voorgerecht


Gerecht voor 4 personen


1 uur bereidingstijd


Recept van Gaby Croonen

Ingrediënten

 • 400 gram reerug
 • 250 gram gemengde sla
 • 25 gram walnoten
 • 3 peren
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 100 ml balsamico
 • 150 gram suiker
 • peper en zout
 • grove mosterd

Dressing

 • 2 theelepels fijne suiker
 • 2 eetlepels grove mosterd
 • 3 eetlepels ciderazijn
 • 6 eetlepels olijfolie extra vergine
 • 4 eetlepels gesnipperde verse dille
 • 2 eetlepels kappertjes

Bereiding

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwarm in de pan een beetje olijfolie en smeer de reerug in met een beetje grove mosterd en bestrooi met peper en zout. Braad het vlees om en om bruin. Zet het daarna ongeveer 4 minuten in de oven. Haal het vlees uit de oven en laat het daarna rusten.

Dressing
Klop 2 theelepels suiker, 2 eetlepels grove mosterd en 3 eetlepels ciderazijn door elkaar. Klop er geleidelijk 6 eetlepels olijfolie extra vergine door, zodat je een dikke dressing krijgt. Roer hier 4 eetlepels gesnipperde dille en 2 eetlepels kappertjes door.

Peer met balsamico
Schil 3 peren en verdeel deze in 4 partjes. Verwarm de 100 ml balsamico en voeg daar 150 gram suiker aan toe. Verwarm totdat het mengsel indikt, ongeveer 3 tot 4 minuten. Voeg hier de peertjes aan toe en laat het geheel afkoelen. De uiteindelijke dikte moet als die van honing zijn.

Serveer de salade met walnoten en dressing in een diep bord. Snijd de reerug in partjes en verdeel dit over de salade samen met de peertjes.

Wijntip van Ingrid!

Mijn vader is in 1969 begonnen met Wijnhuis Weert in het winkelcentrum Moesel, waar we nog steeds gehuisvest zijn. Ik heb het stokje van hem overgenomen in 2014. Met veel passie en plezier adviseer ik graag elke klant. Met de komst van Joppe als compagnon blijven we verjongend, in de vertrouwde zaak, die dit jaar 50 jaar bestaat!

Pago de Cirsus, Rosé Gran Cuvée Especial
Een prachtige rosé uit Navarra. Schitterende lichtroze kleur. Mooie tonen van mango, kers en aardbei met een hint van kruiden. Deze rosé laat gegarandeerd een blijvende indruk na!

Schermafbeelding 2019-08-08 om 12.19.25

Even voorstellen

Naam Gaby Croonen
Beroep Eigenaresse Damesmodezaak Anne Belle Mode Weert
Geboren Op 18 september 1973 te Weert
Woont In Herkenbosch
Ouders Frits Croonen en Ineke Giebels-Kollee
Partner Frank Hartgens
Moeder van Sam
Studie HBO Textielmanagement te Doorn
Passie Mode en ballet
Is Nog steeds bevriend met haar balletvriendinnen
Houdt niet van Groen en ruiten
Heeft Fingerspitzengefühl en een bijzondere ring
Hoort bij De drie Musketiers
Lust geen Erwtensoep maar wordt er wel vrolijk van

als je een gerecht met liefde bereidt, smaakt het gerecht nog beter

Favoriete gerecht “Dit is het lievelingsrecht van mijn man. Hij houdt van wild en ik houd van hem. Kleine moeite, groot plezier.”
Fingerspitzengefühl “Ik heb vanaf mijn vierde tot mijn vierentwintigste op ballet gezeten. Ballet was mijn grote passie. Zelfs in mijn studententijd kwam ik iedere zaterdag terug naar Weert voor de balletles. Niet alleen voor de balletles, maar ook voor mijn balletvriendinnen. Wij hebben elkaar op ballet leren kennen en ik ben er trots op dat wij nog steeds een hechte band hebben. Ze reizen als het ware mee met mijn leven. Deze vriendinnengroep is erg belangrijk voor mij en ik kan altijd op ze bouwen. Mijn grootste passie is echter mode. Daar moet je Fingerspitzengefühl voor hebben. Je kijkt eerst naar de smaak van je klanten. Vervolgens ga je merken zoeken en een collectie samenstellen, zodat deze verschillende merken goed met elkaar combineren. Je moet namelijk een totaalplaatje neerzetten. Zo voer ik ook het merk Penny Black. Met Penny Black kun je bijvoorbeeld een set uit het duurdere segment aftoppen met een meer economisch verantwoord item.”
Trots “Ik ben er trots op dat ik sinds 2003 voor de volle honderd procent eigenaar ben van Anne Belle Mode Weert. Ik ben er trots op dat mijn collectie onderscheidend is en gewaardeerd wordt door het Weerter publiek. Ik ben er trots op dat ik de exclusiviteit heb verkregen van de merken Moschino Cheap and Chic, Love Moschino, Strenesse, Sonia By Sonia Rykiel en Paul by Paul Smith. Deze exclusiviteit krijg je niet zomaar. Je moet namelijk eerst een aanvraag indienen en aan de hand van de uitstraling van de winkel en de financiële cijfers wordt bepaald of je in aanmerking komt voor exclusiviteit.”
Dankbaar “Ik ben mijn partner Frank dankbaar dat hij mij heeft gesteund in de overname van de zaak in 2003. De weg ernaar toe was niet eenvoudig. De hobbels die ik tegenkwam, heeft Frank voor mij kleiner gemaakt. Frank is mijn trouwe steun en toeverlaat.”
Inkoopweetje “Ik ga al van kleins af aan mee op inkoop. Als je op inkoop gaat, is de ongeschreven regel: “Ruiten kosten duiten, en groen kost poen.”
Lievelingsmerk “Mijn lievelingsmerk is Moschino. Het is apart en onderscheidend. Ze durven strepen en bollen met elkaar te mixen in hun designs. Moschino is anders dan de rest. Dat wil ik ook zijn, zowel zakelijk als privé.”
Personeel “Ik zeg nooit ‘mijn personeel’, maar ik zeg altijd ‘mijn meiden’. Ik heb twee medewerkers in dienst. Wij zijn samen de drie musketiers. Wij overleggen heel veel. De samenwerking is hecht en de creativiteit is hoog.”
Onmisbaar “Onmisbaar voor mij is mijn dochter Sam. Sam is mijn Kruimeltje. Zij brengt vreugde en geeft kleur aan ons leven. Zij is mijn mooiste cadeautje.”
Droomzaterdag “Ik werk veel en de momenten die ik deel met Sam zijn me dierbaar. Als ik op een zaterdag niet hoef te werken, ongelimiteerd in tijd ben, dan breng ik deze dag met haar door. Wij worden ’s morgens wakker in Disney World in Orlando en gaan ontbijten in het huis van Mickey Mouse. Minnie Mouse heeft de croissantjes en de verse jus d’orange al op tafel gezet. Na het ontbijt is het tijd voor een bezoek aan een speelgoedwinkel. We vliegen gelijk door naar FAO Schwarz in New York. Sam gaat voor Playmobil en een knuffel. We gaan lunchen in McDonald’s op Times Square. Ik neem ook een Happy Meal, dan heeft Sam een extra cadeautje. Wij besluiten uit te buiken tijdens onze vlucht naar Australië. We nemen foto’s van de kangoeroes en we gaan zwemmen met de dolfijnen in The Great Barrier Reef. We zijn moe van de dag en er moet nog één wens in vervulling gaan namelijk logeren bij Tante Noeki. Dat is haar peettante Anouk Poell. Sam voelt dat zij een grote rol speelt in het leven van haar peettante. Als wij aankomen, staat de spaghetti al voor ons klaar.”
Erwtensoep positief en negatief “Vroeger moest ik van oma Croonen altijd eerst erwtensoep eten, voordat ik aan de pannenkoeken mocht beginnen. Ik vind erwtensoep niet lekker en ik eet dus ook nooit meer erwtensoep. Maar als ik erwtensoep ergens zie staan, krijg ik wel een goed gevoel. Erwtensoep roept warme herinneringen aan mijn oma op.”
Irritant “Irritant vind ik de bumperklevers die ik ’s morgens tegenkom als ik naar Weert rijd. Ik zou dan het liefste een noodstop willen maken. Irritant vind ik dat ik na één jaar nog steeds de dennennaalden van de kerstboom in mijn hoogpolige tapijt vind. Irritant vind ik tanken. Ik stel dit altijd tot het allerlaatste moment uit. Mijn lampje brandt altijd als ik ga tanken.”
Bijzonder geschenk “Voor mijn veertigste verjaardag heb ik zelf een ring ontworpen. Een geschenk van Frank. De ring is gemaakt van een armbandje van Frank, een armbandje van mijn vader en de steen is het hangertje geweest van de moeder van mijn moeder. De ring symboliseert ons gezin en mijn achtergrond.”
Levensmotto “Geniet van het leven, zolang als je kunt. Mijn levensmotto is eigenlijk de titel van het lied ‘Geneet van ‘t laeve zolang este kins’ van Sjef Diederen.”