Komend weekend geen treinen tussen Eindhoven en Roermond

Prorail - Archiefbeeld van spoorvernieuwing

EINDHOVEN/ROERMOND – Tussen Eindhoven en Roermond vinden zaterdag 17 en zondag 18 augustus spoorse werkzaamheden plaats. Zo worden er in Heeze geluidsschermen geplaatst, vernieuwen we damwanden van een viaduct in Weert en vernieuwen we delen van het spoor op het emplacement in Weert. NS zorgt voor vervangend vervoer met snel- en stopbussen.

Spoorvernieuwing
Aannemer VolkerRail vernieuwt in opdracht van ProRail delen van het spoor, zoals spoorstaven, dwarsliggers en wissels. Door tijdig te vernieuwen, houden we het spoor in goede conditie en voorkomen we onnodige storingen. Ook verleggen we kabels en leidingen op het emplacement en leggen we nieuwe inspectiepaden aan.

Nieuwe damwanden
Net buiten Weert voeren we ook werkzaamheden uit aan het spoorviaduct De Voorste Singel. Op de vier hoeken van het viaduct vernieuwen we de damwanden. Na de werkzaamheden kan het viaduct weer jaren mee.

Geluidsschermen en raildempers
In Heeze plaatst aannemer Strukton op diverse locaties geluidsschermen en aannemer VolkerRail raildempers, waardoor omwonenden langs het spoor straks minder geluidsoverlast hebben van passerende treinen. Dit weekend worden geluidsschermen geplaatst op de locaties die alleen bereikbaar zijn als er geen treinen rijden. De rest van de schermen wordt de komende maanden geplaatst.

Gevolgen treinverkeer
Vanwege de werkzaamheden rijden er tussen Eindhoven en Roermond dit weekend geen treinen. NS zet snel- en stopbussen in. Wij adviseren u ruim voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen voor een goed advies.

Vorig artikelAndré Kuipers te gast op Het College
Volgend artikelOnderzoek naar de herkomst van de Rogstekers