Foodstock blaast vijf foodtruckfestivals af in Brabant en Flevoland

Alleen foodtrucks neerzetten is niet meer genoeg

Foodstock Weert

Foodstock blaast vijf foodtruckfestivals af in Brabant en Flevoland. In juni was er nog een Foodstock festival in Weert, dat had te kampen had met slecht weer. Andere foodtruckfestivals gingen failliet. Is de foodtruck op z’n retour?

“Je trekt geen publiek meer met twintig voedselwagentjes op een rij en een draaimolen ernaast. Je hebt aanvullende programmering nodig.” Acht jaar geleden waren de foodtrucks een hit, vertelt Foodstock-organisator Davy Versfeld. “We trokken er veel publiek mee. Maar tegenwoordig heeft ieder buurtfeest wel een foodtruck. De nieuwigheid is er een beetje af.”

Dit jaar zou het vijfde jaar op rij zijn dat Foodstock in verschillende steden wordt gehouden. Maar vanwege tegenvallende resultaten eerder dit jaar in onder meer Eindhoven en Helmond, zijn de edities in Lelystad, Den Bosch, Oisterwijk, Linden en Oosterhout komen te vervallen.

Financiële mislukking
“We merkten dat we begrote omzetten niet haalden wegens teruglopende bezoekersaantallen, die met 30 tot 35 procent waren gedaald. Het lijkt erop dat een festival dat enkel om foodtrucks draait niet meer zoveel mensen meer trekt.”

Foodstock is niet het enige foodtruckfestival dat in de problemen is gekomen. Maart vorig jaar werd het Utrechtse Maximaal Genieten failliet verklaard na een hoge belastingaanslag in combinatie met een tegenvallende editie in 2017. In 2016 ging het Amsterdam Food Festival failliet nadat een editie rond Pasen uitmondde in een financiële mislukking.

BRONRTLZ
Vorig artikelAanstaande woensdag kinderbraderie in Weert
Volgend artikel‘Peace, love and music’ bij Woodstock Festival in Weert