Elke week deelt een Weertenaar zijn of haar favoriete gerecht.
De gerechten van zestig Weertenaren zijn in 2014 door Buitengewoon Tafelen gebundeld in een glossy kookboek. Eet smakelijk!

Nagerecht


Gerecht voor 4 personen


1 uur bereidingstijd


Recept van Gerty Koppen-van Deuren

Ingrediënten

Millefeuille

  • 12 plakjes bladerdeeg
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 500 gram bramen en frambozen

Aardbeiensaus

  • 250 gram bevroren aardbeien
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels aardbeienlikeur

Mascarpone mousse

  • 100 ml slagroom
  • 200 gram mascarpone
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 1 vanillestokje
  • 1 limoen

Bereiding

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Gebruik een steekring met een doorsnede van 10 cm om 12 cirkels uit het bladerdeeg te steken. Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier en prik in met een vork. Leg er vervolgens een vel bakpapier overheen en leg daar bovenop nog een ovenplaat, zodat het bladerdeeg mooi plat blijft tijdens het bakken. Bak het bladerdeeg in circa 8 minuten in de voorverwarmde oven. Bewaar luchtdicht.

Aardbeiensaus
Breng de bevroren aardbeien met honing en likeur in een pan aan de kook. Laat inkoken tot sausdikte, circa 10 minuten. Prak tussendoor de aardbeien fijn met een vork.

Mascarpone mousse
Klop de slagroom lobbig. Roer de mascarpone zacht door de yoghurt in een roerkom. Spatel er de slagroom, het vanillemerg en een beetje geraspte limoenschil door. Vul een spuitzak met de mousse. Bewaar in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Bestrooi het bladerdeeg met de helft van de poedersuiker en bak in 5 minuten goudbruin en knapperig. Haal het bladerdeeg uit de oven en laat afkoelen. Bestrooi met de resterende poedersuiker.

Verwarm de aardbeiensaus. Spuit een klein beetje mascarpone mousse in het midden van het bord. Plaats hierop een cirkel bladerdeeg. Spuit vervolgens een beetje mousse op het bladerdeeg. Leg hierop weer bladerdeeg. Herhaal dit nog eenmaal. Dresseer de aardbeiensaus romdom de millefeuille. Leg een braam en een framboos bovenop de millefeuille en garneer het resterende rood fruit eromheen. Maak af met een blaadje munt.

Wijntip van Ingrid!

[wie_is_ingrid]

Domaine Bousquet, Malbec Dulce
Deze Dulce wordt gemaakt van 100% Malbecdruiven. Tonen van zwart fruit, chocolade en zwarte pruimen geven deze wijn een subtiel zoetje, dat heerlijk is bij mooie desserts of kazen. Onweerstaanbaar lekker!

[vc_btn title=”Meer over deze wijn” i_type=”typicons” i_icon_typicons=”typcn typcn-wine” css_animation=”left-to-right” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwijnhuisweert-online.nl%2Fwijnen%2Frode-wijnen%2Frode-wijn-argentinie%2Fdomaine-bousquet-malbec-dulce-0-5||target:%20_blank|”]

Even voorstellen

Naam Gerty Koppen- van Deuren
Beroep Zelfstandig Ondernemer
Geboren Op 3 augustus 1965 in Tungelroy
Woont In Weert
Ouders Sjef van Deuren en Margriet van Deuren- van Ratingen
Getrouwd met Wil Koppen
Moeder van Daniël en Michèle
Opleiding A-Verpleegkunde
Was Aspergesteker
Prijs Tweede Plaats in 2013 bij Wedstrijd IJssalon van het jaar van de Vereniging van ambachtelijke IJsbereiders
Project Antje van de Statie IJs ter ere van 600 jaar Weert
Houdt van Kattenbelletjes en honden

mijn favoriete pre-dessert is een bolletje antje van de statie ijs

Favoriete gerecht “Mijn favoriete gerecht kun je goed van tevoren voorbereiden. Ik heb er een hekel aan als ik gasten heb dat ik dan lang in de keuken moet staan. Ik zit liever aan tafel bij mijn vrienden. Heb je alles goed voorbereid dan ben je maar een paar minuten kwijt als je het gerecht wil opdienen.”
Parel van eenvoud “Als wij gasten hebben, dan serveren wij ook vaak een pré-dessert. Mijn favoriete pré-dessert is een bolletje Antje van de Statie IJs. Bovenop komt een wafeltje dat het raster is van het Weerter vlaaitje. Wij hebben ons laten inspireren door het abrikozenvlaaitje dat zij vroeger verkocht aan reizigers op het station. Dit pré-dessert is net als Antje van de Statie een parel van eenvoud.”
Made With Love “Al meer dan zeventig jaar verkoopt de familie Koppen zelfgemaakt ijs in Weert. In 1941 werd voor het eerst zelfbereid ijs verkocht in de kruidenierszaak aan de Biest. Daarnaast ging Opa Koppen met de bakfiets rond door de straten van Weert. Het ijs werd zo populair, dat het kruideniersgedeelte werd afgestoten en zo kreeg Weert een heuse ijssalon. Da vader van mijn man, Wiel Koppen, noemde de zaak naar zijn opa Huub Koppen. Het ‘Ik ga even naar Huubke’ zoals de kruidenierszaak in de volksmond werd genoemd, was de reden om de ijssalon Huupkens IJs te noemen. Ons zeventig jarig bestaan hebben wij in 2011 groots gevierd in Weert met gratis Lente-ijs. Als kroon op ons werk mochten wij in 2011 ook deelnemen aan het Koninklijk feest op Koninginnedag. Hiervoor hebben wij een speciaal Koninginnedagijsje ontwikkeld. Wat hebben wij die dag genoten. Vooral van The battle in onze ijskraam, tussen Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima, wie er de meeste bolletjes op een hoorn kan krijgen. Uiteindelijk heeft de Koning gewonnen. Hij was zo blij als een kind. Voor ons een dag met een gouden randje.”
Wil en ik “Mijn man Wil is degene die de ijssmaken creëert. Ik ben degene die zijn smaken zo goed mogelijk wil presenteren. Wij vullen elkaar letterlijk aan.”
Antje van de Statie IJs “In het kader van 600 jaar Weert, wil ik graag onze creatie Weerter feestje met o.a. Antje van de Statie IJs, tijdens de IJsvak wedstrijden landelijk op de kaart zetten. Verkleed als Antje van de Statie wil ik de ijscreatie Weerter Feestje landelijk promoten.”
Kattenbelletjes “Vanwege de ijssalon kunnen wij nooit gezamenlijk als gezin op vakantie gaan in de zomer. Ik ga dan alleen met de kinderen. Vlak voor vertrek leggen de kinderen overal lieve kattenbelletjes in huis neer voor hun vader. Ik hoop dat deze traditie nooit overgaat.”
Mac “Onze viervoeter Mac is een ruwharige kaninchen Teckel. Thuiskomen blijft leuk, hij kwispelt altijd. Daarnaast is hij dé stok achter de deur om dagelijks te gaan wandelen.”
Vrolijk stylingsadvies “Ik neem graag souvenirs mee van vakantie. Onze souvenirs krijgen een mooie plek in de huiskamer. De mooie momenten heb ik graag om mij heen, daar word ik vrolijk van.”
Waar kan ik je ‘s nachts voor wakker maken “Voor vanille ijs met de volle slagroom van onze ijssalon.”
De Bakkers van Weert “Ik heb geen favoriete bakker in Weert. Ik kom voor diverse lekkernijen bij verschillende bakkers. Bij Banketbakkerij Mertens-Roeleven haal ik altijd de Martinustaart. Het is een echte ambachtelijke zaak die helemaal bij Weert hoort. Je proeft letterlijk dat zij heel veel aandacht geven aan hun producten. Bij Bakkerij Korsten kom ik graag voor de rijstevlaai. Het liefst heb ik de rijstevlaai als hij nog een beetje warm is en nog een beetje loopt. Harde broodjes haal ik alleen bij Bakker Vries. Ik eet graag tussen de middag een hard broodje met rosbief, filet américain, mosterd en niet te vergeten peper en zout.”
Sport “Sporten is goed voor je gezondheid. Ik hou niet van sporten, ik doe liever niets.”
Nooit doen “Ik ga nooit roken. Ik zal nooit een vreemde binnen laten als ik s’ avonds alleen thuis ben. Ik zal nooit bewust iemand kwetsen. Ik ga nooit tegen een boom aanpraten. Ik ga nooit mijn haar rood verven. Ik ga nooit koeien ogen eten, zoals in Expeditie Robinson. Ik zou nooit iets of iemand anders willen zijn.”
Heimelijk genoegen “Eén keer per maand ga ik mij helemaal te buiten aan een zak paprika chips. Lekker!”
Handige tip ”Gouden tip van mijn schoonmoeder Tini Koppen, het Aqua-Clean Koi-Tuch. Handige doekjes als je de ramen moet wassen. Ze zijn alleen online verkrijgbaar. Je hebt geen trekker en geen spons nodig. Ideaal!”
Nooit dragen “ Ik zal nooit een rokje dragen in de zomer. Ik heb namelijk melkflessen. Zelfs bruin zonder zon helpt niet.”
In de handtas “Ik ga nooit van huis zonder tandenstokers in mijn handtas. Ik stoker mijn tanden meerdere keren per dag. Niets boven een goede gebitshygiëne.”
Nooit verkopen “Mijn vriendin Marike Huiberts heeft voor mij een bijzonder schilderij gemaakt. Een schilderij waarin zij mijn diepste gevoelens heeft vastgelegd. Dit schilderij zal ik nooit verkopen, het is van onmetelijke waarde.”
Levensmotto “Leef nu en niet morgen. Zie het geluk om je heen en probeer er niet met te grote stappen overheen te stappen.”

Vorig artikelProwise Touchscreen genomineerd voor AV-award
Volgend artikelWijncursus bij Wijnhuis Beaugrim