Prowise Touchscreen genomineerd voor AV-award

BUDEL – Het Prowise Touchscreen is in de race voor een prestigieuze technologieprijs in het Verenigd Koninkrijk. De vakjury heeft het scherm genomineerd voor een AV Award 2019 in de categorie ‘Interactive Technology of the Year’.

De AV (audio & visual) Awards worden dit jaar voor de 21ste keer uitgereikt en genieten veel aanzien in de technologiewereld. Bedrijven van over de hele wereld maken kans op deze vakprijs, die innovators en kwalitatief sterke producten in het zonnetje zet.

Bediening via lichaamsbeweging
Het Prowise Touchscreen is uitgeroepen tot finalist in de categorie ‘Interactive Technology of the Year’. Een compliment voor het gehele Prowise-team en een bevestiging van de unieke interactieve mogelijkheden die het Prowise Touchscreen te bieden heeft. Je kunt het scherm namelijk onder andere bedienen zonder het fysiek aan te raken.

De Prowise MOVE-camera, mogelijk gemaakt door Intel® RealSense™, registreert in combinatie met techniek in het scherm de bewegingen die je maakt. Van deze gegevens wordt een 3D-beeld van jou gemaakt waardoor het scherm je kan volgen en je bewegingen kan koppelen aan commando’s. De Prowise MOVE-camera behoort tot de standaarduitrusting van het Prowise Touchscreen.

Brengt leerlingen in bewegingen
In het onderwijs brengt Prowise MOVE leerlingen in beweging. Prowise heeft voor MOVE namelijk volledig in eigen beheer educatieve tools ontwikkeld. Omdat de leerlingen voor het Touchscreen staan en fysiek bezig zijn, is het leren ook nog eens gezond. Een perfecte energizer in de klas! Zo integreer je serious gaming en lichaamsbeweging in je lesstof.

Interactie via de webcam
De Prowise MOVE-camera is ook inzetbaar als normale webcam in combinatie met de vooraf en rechtstreeks op het Touchscreen geïnstalleerde Microsoft Skype-app. De vier in het Prowise Touchscreen verwerkte wide area microfoons herkennen stemmen tot acht meter afstand en zorgen samen met de 2.1 Dolby Audio gecertificeerde soundbar voor unieke mogelijkheden tot leren op afstand. Dit maakt het Prowise Touchscreen de complete conference-oplossing voor scholen, bedrijven en vergaderlocaties.

Op 11 oktober worden de winnaars bekendgemaakt. We hebben er alle vertrouwen in dat het Prowise Touchscreen er met de AV Award vandoor gaat.

Meer over het Prowise Touchscreen & Prowise MOVE

Vorig artikelDagkrabbel 219/365
Volgend artikelRecept van de week: Millefeuille met mascarponecrème