Mooie weersomstandigheden bij IJzeren Man Loop

WEERT – De 473ste IJzeren Man Loop ging afgelopen zondag van gestart. Deze 20e loop in de nieuwe setting werd gelopen onder mooie weersomstandigheden. Een flink aantal voorinschrijvingen belooft een redelijk groot deelnemersveld. Meer dan 140 lopers stonden om 10 uur aan de start om hun conditie op peil te houden.

Tekst en foto’s: Rob Timmermans

Er was een deelnemer die voor de 300ste keer meedeed aan de loop. Jan Prinsen loopt zijn kilometers wel en dat kun je ook zien. Met een heel sportieve uitstraling staat hij bijna elke maand aan de start van onze loop. Ook is er nog een deelnemer die al 50 keer meegedaan heeft. Dit is Eddy Posno die bijna altijd van de partij is als hij niet hoeft te voetballen.

Afstanden
Op alle afstanden werd er weer gestart, voor de jeugd 1.3, 2.5 en 3.5 km. Voor de senioren de afstanden 3.5, 7.0, 10.4, 13.8 en 17.2 Km . Er werd wel af en toe een beetje gepuft. Want als je 10 km of meer loopt dan merk je toch dat het warm is. Maar na afloop ben je dan toch weer blij dat je je kilometers gemaakt hebt.

Door het verdelen van 6 Hemabonnen en 5 Palmen Sportbonnen winnen diverse lopers een mooie prijs. Ook waren er nu 3 waardebonnen extra van Beweeg Studio Leef. Om actief te zijn in hun Beweegstudio. Tevens zijn er voor de jeugd zwembonnen van Zwembad de IJzeren Man in Weert en een Bacio IJsbon. Alle deelnemers kregen zoals gebruikelijk een kortingsbon van de Hema Weert, Nederweert, Budel of Heeze.

Genoten
Tevens telt deze loop mee voor de 8 deelnames dit jaar en dan maak je kans op de schitterende ATB van Richard van Alphen Tweewielers. Veel lopers genieten na afloop van een lekker drankje bij Bier en Spijzenlokaal Dennenoord. Weer een geslaagde loop dus. Zondag 1 september is de volgende loop.

Vorig artikelPolitie geeft beelden vrij van diamantroof Roermond
Volgend artikelWeekendafsluitingen Venloseweg (N275) tussen Nederweert en Beringe