Kunstenaar Jennifer De Graaff in De Annex

De Annex presenteert vanaf donderdag 15 augustus het werk van Jennifer De Graaff (1988, Weert) onder de titel Waar het hoofd van vol is. De tentoonstelling is te zien tot en met zondag 29 september en is gratis toegankelijk. De Annex is gevestigd aan de Meikoel 3 in Weert. De openingstijden zijn woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 11.00-17.00 uur. Koopzondagen 14.00-17.00 uur.

Jennifer behaalde in 2016 haar Bachelor of Fine Arts aan de AKI in Enschede en verhuisde vervolgens naar Dublin (Ierland), waar ze aan de National College of Art & Design in 2018 haar Master behaalde. Ze exposeerde haar werk tijdens groepsexposities in onder andere Dublin en Navan.

Gemixte roots
Jennifer heeft, zoals ze zelf omschrijft, een gemixte roots. Daardoor werd zij onder andere gedurende haar jeugd geconfronteerd met zaken die haar vervreemden van de realiteit en in haar persoonlijk leven aanleiding gaven tot onzekerheid, jezelf wegcijferen en zelfs geneerd genegeerd voelen. Uiteindelijk ontstond zo het gevoel dat ze vast zat in een bubbel van isolement. Deze door andere opgedrongen, dus eigenlijk onnodige, gevoelens drongen zich naar de voorgrond en vormden zo de thema’s waarmee zij in haar kunstwerken aan de slag gaat.

Tentoonstelling
Het leven en werken in Dublin confronteerde haar met zichzelf, met haar wensen, ambities en wat ze graag in haar leven veranderd zou willen zien. Het hield haar hoofd flink bezig en waar het hoofd vol van is… daar komt in het geval van een kunstenaar nieuw werk van!

Jennifer kiest daarvoor media als fotografie, digitale tekeningen, geluid, animatie en film, die soms door middel van grootschalige installaties worden getoond.  In het werk manipuleert ze de toeschouwers door verwarring te veroorzaken, door twijfel te zaaien over de interpretaties van het getoonde. Het ongemak dat zo ontstaat is het doel van haar kunst. Zo ervaart de beschouwer wat Jennifer zelf heeft gevoeld. Soms zijn de getoonde beelden letterlijke vertalingen van het thema, maar vaak zijn er op het moment dat je wat langer kijkt subtiele details te ontdekken. De presentatie in de Annex laat een mix zien van oud en nieuw werk.

De Annex
De Annex is een tentoonstellingsruimte waar hedendaagse beeldende kunst en vormgeving zichtbaar is voor divers publiek. De ruimte is voortgekomen uit het in 2017 vastgestelde aanvullende cultuurbeleid van de gemeente Weert. Gemeentemuseum Weert verzorgt de organisatie van de tentoonstellingen.

De Annex heeft als doel de kunst- en vormgevingssector in de regio te versterken. Het versterkt het draagvlak voor hedendaagse beeldende kunst en vormgeving, en is een podium voor jong en gevestigd talent.

Vorig artikelRecept van de week: Turkse ovenschotel
Volgend artikelSwingen tijdens open lucht salsafeest in Weerter binnenstad