Sif sleept grote Amerikaanse opdracht binnen

ROERMOND – Sif heeft zijn eerste order in Noord-Amerika binnengehaald. De Roermondse funderingbouwer levert 84 zogenoemde monopiles voor het Vineyardproject voor de kust van de Amerikaanse staat Massachusetts.

Dat meldt De Limburger. Sif bouwt funderingsplane voor windmolens op zee. Het Vineyardproject is het eerste grootschalige Amerikaanse offshorewindpark (800 megawatt, genoeg om 400.000 huizen van stroom te voorzien).

Opdracht
Voor dit project gaat Sif funderingspalen bouwen en zorgt ook voor het transport naar de Verenigde Staten. Dat gaat plaatsvinden in 2020 en 2021. Hiermee zet Sif een grote stap richting groei binnen nieuwe markten. Vineyard Wind dat het windpark realiseert, wil tot 2045 op zee in totaal 3,2 gigawatt aan windenergie voor de staat Massachusetts opwekken.

Vorig artikelDagkrabbel 189/365
Volgend artikelWeert stad in het groen – 190/365