Nieuwe bestemming voor kleiwarenfabriek in Buggenum

Het sportcentrum is al gerealiseerd. Nu wordt er gewerkt aan de obstaclebaan. Foto: Google Maps

BUGGENUM – Sinds juni 2016 stond de kleiwarenfabriek in Buggenum te koop, nadat ze stopte met haar activiteiten, die tot dan toe in de fabriek plaats vonden. In juni 2018 werd de fabriek gekocht door Leyenhof B.V. In samenwerking met de gemeente is er gewerkt aan een ontwikkelvisie voor de fabriek en de locatie met als wenselijke bestemming een nieuwe sport-, leisure- en toeristische trekpleister.

Het is wenselijk om van de fabriek en locatie op termijn een sport- en leisurecentrum/toeristische trekpleister te maken. Een trekpleister met mogelijkheden voor camperplaatsen, met een uitkijkpunt over de Maas, een indoor sportcentrum, een obstaclerunparcours, horeca en meer. Ook is er op de locatie een opslag voor boten en caravans voorzien.

De werkzaamheden
Het sportcentrum is al gerealiseerd. Nu wordt er gewerkt aan de obstaclebaan. Ook de oude voormalige boerderij op het terrein wordt opgeknapt. Alle asbest is al uit de fabriek verwijderd. Ook aan een duurzame toekomst wordt gedacht, zo is het dak vervangen door een nieuw dak met meer dan 4700 zonnepanelen. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 2 juli 2019 ingestemd met de ontwikkelvisie voor de voormalige steenfabriek. Samen met de nieuwe eigenaar, dorpsraad en omwonenden wenst de gemeente de ontwikkelvisie voor de voormalige steenfabriek verder uit te werken.

Vorig artikelWeert stad in het groen – 189/365
Volgend artikelVernieuwing vliegbasis Kleine Brogel door komst F-35