Opbouw Bospop in volle gang

7 t/m 16 juli is de A2 afrit 38 Weert-Noord en Eindhovenseweg afgesloten

WEERT – In het weekend van 12, 13 en 14 juli vindt het pop-rockfestival Bospop weer plaats in Weert. Op het terrein bij de A2, afslag Weert-Noord, treden artiesten als Sting, Toto, James Morrison, Flogging Molly en John Fogerty op. Om het verkeer van en naar Bospop in goede banen te leiden, worden afrit 38 Weert-Noord en de Eindhovenseweg afgesloten.

Dat gebeurt al tijdens de opbouw van het festival. Vanaf zondag 7 juli 17.00 uur zijn deze wegen daarom afgesloten.

Knooppunt Weert-Noord
Het knooppunt Weert-Noord wordt alleen gebruikt voor het verkeer naar Bospop. Mensen die het viaduct oprijden, kunnen richting het parkeerterrein van Bospop rijden of worden verder doorgestuurd naar A2 afrit 39 Nederweert. U kunt dus niet verder richting Weert rijden. Verkeer vanuit Weert en omgeving richting de A2 wordt omgeleid via knooppunt 39 Nederweert. Knooppunt 38 Weert-Noord kan wel gebruikt worden voor doorgaand verkeer richting Maarheeze of restaurant “de Wildenberg”.

Verkeershinder
De verkeerslichten op de Ringbaan-Noord worden aangepast om meer verkeer vanuit Weert te kunnen verwerken tijdens de afsluiting. Dat voorkomt niet dat er verkeershinder kan optreden. Houd dus rekening met een mogelijke langere reistijd tijdens de afsluiting.

Omleiding vanuit Weert
Verkeer vanuit Weert en omgeving richting de A2 wordt omgeleid via knooppunt 39 Nederweert. Op de Ringbanen kunt u daarvoor de gele borden volgen.

 Fiets- en voetgangersoversteek
Van donderdag 11 juli 8.00 uur tot maandag 15 juli 13.00 uur kunnen fietsers en voetgangers niet oversteken bij de verkeerslichten Eindhovenseweg – Hushoverweg. Deze oversteek is ook afgesloten om het verkeer van en naar Bospop in goede banen te leiden. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van het viaduct op de Floralaan.

Mijd de spits
Tijdens de ochtendspits van woensdag 10, donderdag 11, vrijdag 12, maandag 15 en dinsdag 16 juli moet u langer wachten om de A2 te bereiken. Zeker op vrijdag 12 juli wordt veel file rondom de A2 verwacht. U kunt deze file mijden door op andere tijden te reizen, alternatieve routes te kiezen, thuis te werken of de trein te pakken.

Informatie
Heeft u nog vragen? De organisatie van Bospop ligt in handen van Stichting Bospop. Op de website www.bospop.nl kunt u meer informatie vinden.