Hema IJzeren Man loop

WEERT – Tijdens de Hema IJzeren Man loop waren er enkele jubilarissen. Als vanouds was het er weer druk en ook nu deden er kinderen, ouders en vele vaste deelnemers mee.

Vandaag zondag 7 juli was de 472e “volksloop”gelopen. Om 10 uur werd er gestart door ruim 130 deelnemers. Weer waren er zomerse temperaturen . Niet zo warm als in juni. Er was namelijk een prettige wind die wel wat verkoelde. Ook beginnen de lopers te wennen aan de warmere temperaturen.

Foto: v.l.n.r. Olga Houben, Leny Gillissen en Wim Janssen

Deze keer had de organisatie twee jubilarissen. Olga Houben heeft 250 keer deelgenomen. Een knappe prestatie. Als je elke maand meedoet, dan heb je toch meer als 20 jaar elke maand meegedaan. De 2e Jubilaris is Leny Gilissen uit Kinrooi, zij heeft vanaf 1980 maar liefst 450 keer meegedaan. We hebben nu 472 lopen gehad. Dus zij heeft er slechts 22 gemist. Een zeer knappe prestatie van beide lopers.

Precies om 10 uur gingen de lopers van start. Eerst de jeugd voor hun 1.3, 2.5 en 3.5 kilometer. Daarna de senioren dames en heren ieder voor hun 1, 2, 3, 4 of 5 ronden van 3.5 kilometer. Iedereen loopt zijn afstand en test zijn eigen conditie. Want je start en finish tijd worden elke keer geregistreerd. Zo kun je precies zien hoe goed jouw conditie is. Hier maken weer steeds meer lopers gebruik van. De “volksloop” leeft weer. Diverse deelnemers wonnen weer een waardebon van Palmen Sport of een waardebon van de Hema. Ook krijgt iedere deelnemer een kortings-bon van de Hema die in hun winkel kunt besteden. Voor de deelnemers die in 2019, 8 keer of meer meedoen aan deze loop, maken kans op een schitterende ATB van Richard van Alphen tweewielers. Mede dankzij Bier en Spijzenlokaal Dennenoord en Wertha Bieren was het weer een geslaagde “Hema IJzeren Man Loop”.
Zondag 4 augustus lopen we de volgende “Hema IJzeren Man Loop”!
Vanaf 15 juli kun je weer voorinschrijven voor deze Loop.
Kijk hiervoor op www.avweert.nl.

Foto’s: Rob Timmermans