Recept van de week: lamshaasjes op Italiaanse wijze

Elke week deelt een Weertenaar zijn of haar favoriete gerecht.
De gerechten van zestig Weertenaren zijn in 2014 door Buitengewoon Tafelen gebundeld in een glossy kookboek. Eet smakelijk!

Hoofdgerecht


Gerecht voor 4 personen


45 minuten bereidingstijd


Recept van Margriet Hermans-Derckx

Ingrediënten

  • 12 lamshaasjes op kamertemperatuur
  • 700 gram verse rode tomaten, gesneden in blokjes
  • 1 fijngesneden kleine ui
  • 3 fijngesneden teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 tablet runderbouillon
  • 3  eetlepels kappertjes
  • verse oregano
  • grillpan

Bereiding

Verhit de olie in de pan, bak hierin de ui glazig en voeg na enkele minuten de fijngesneden teentjes knoflook toe. Laat de ui en de knoflook niet bruin worden, anders krijg je een bittere smaak.

Voeg daarna de gesneden tomaten toe. Laat het mengsel sudderen met het deksel op de pan tot de tomaten gaar zijn. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen. Zeef het mengsel. Werk de saus af met het bouillonblokje en de kappertjes. Voeg eventueel peper en oregano toe naar smaak.

Verhit de grillpan op hoog vuur en laat de pan zeer heet worden. Schroei lamshaasjes dicht aan weerszijden en serveer gelijk op bord met de saus. Eet hierbij eventueel beetgare tagliatelle en geblancheerde broccoli.

Wijntip van Ingrid!

[wie_is_ingrid]

Piano del Cerro, Aglianico del Vuture
Deze wijn is gemaakt van 100% oude Aglianico druiven, ook wel de Barolo van het Zuiden genoemd. Mooie volle kruidige smaak van zwart fruit en een toets van balsamico.De wijn ondergaat 15 maanden houtrijping op klassiek frans eiken en laat gegarandeerd een blijvende indruk na!

[vc_btn title=”Meer over deze wijn” i_type=”typicons” i_icon_typicons=”typcn typcn-wine” css_animation=”left-to-right” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwijnhuisweert-online.nl%2Fcaldora-piano-del-cerro-aglianico-riserva||target:%20_blank|”]

Even voorstellen

Naam Ralph van Hoorn Beroep Algemeen Directeur en mede-eigenaar van Van Hoorn Carbide Geboren Op 7 augustus 1979 te Eindhoven Woont In Weert Ouders Peter van Hoorn en Lenie van Hoorn-de Laat Broer Patrick van Hoorn en Financieel Directeur en mede-eigenaar van Van Hoorn Carbide Studie HEAO Commerciële Economie Is Verliefd op Brabant Prijs ABN AMRO Jan Huygen van Linschoten Prijs in 2004 voor beste exportbedrijf van Nederland Houdt van Orde op zaken stellen

Als je mij iets belooft dan moet ik er op kunnen vertrouwen dat je je belofte ook nakomt

Favoriete gerecht “Ik houd van Italiaans eten en Italiaanse wijnen. Het zou gek zijn als ik geen Italiaans getint recept zou kiezen.”
Chauffeur en navigator “Mijn broer en ik nemen met regelmaat deel aan klassieke autorally’s met onze knalgele Volkswagen Karmann Ghia uit 1970. Ik vind het belangrijk dat wij naast onze zakelijke samenwerking ook privé leuke dingen samen doen. Mijn broer is tijdens de rally’s de navigator en ik de chauffeur. In ons bedrijf ben ik de navigator. Mijn broer is degene die ervoor zorgt dat het zakelijk gezien op koers blijft. Ik ben het creatieve brein en mijn broer is juist de moderator en de analist. Ik heb tientallen ideeën en hij pikt de juiste eruit. Of hij weet de juiste vragen te stellen, waardoor de keuzes heel eenvoudig lijken. Daarnaast ben ik een ontzettende autofreak. Ik heb een knalrode Mercedes SL cabrio uit 1973. Eentje die ik niet snel zal verkopen, ik ben eraan verknocht. Mijn droom is om ooit een keer deel te nemen aan een rally in de Schotse Hooglanden of Moscow-Beijing.”
Leuke vrouwen “Mijn moeder is een leuke vrouw. Zij is lief, grappig en erg charmant. Dat zoek ik ook in vrouw. Een mooie vrouw moet grappig, gezellig en verzorgd zijn. Uitstraling is het belangrijkste. Iemand die iets brutaler uit de ogen kijkt, vind ik vaak charmanter dan iemand die heel erg verlegen is. Daar ben ik namelijk veel te krachtig en te aanwezig voor.”
Hekel “Ik heb een hekel aan mensen die oneerlijk zijn. Daarmee bedoel ik mensen die bewust zaken oneerlijk aanpakken of bewust iemand buiten sluiten. Daar kan ik wel mee omgaan, maar emotioneel gezien heb ik hier grote moeite mee.”
Voorbeeld
“Van mijn vader heb ik op zakelijk gebied geleerd hoe het moet en hoe het niet moet. Hij heeft lef en ballen. Hij heeft op zakelijk gebied prestaties geleverd, waarvan ik denk ‘hoe heb je dat toch voor elkaar gekregen?’ Ik heb van hem geleerd hoe ik dingen moet nuanceren. Op sociaal gebied leer ik veel van vrienden die een bepaalde natural likeability hebben. Bij een aantal vrienden van mij zit die natural likeability aan de oppervlakte en bij mij moet je door een aantal lagen heen. Ik zit in een gesprek vaak op de scherpte en kan een paasei zijn als het gaat om sociale fijngevoeligheden. In een gesprek moet je het niet alleen hebben over jezelf, maar moet je ook eens vragen hoe het met de ander gaat. Dat heb ik in de loop der jaren wel geleerd.”
Afspraak is afspraak
“Éen van de basale dingen die wij ook in ons bedrijf nastreven is: afspraak is afspraak. Wat je ook zegt maakt niet uit, als je maar doet wat je belooft. Als ik zeg dat ik je morgen bel, dan bel ik je morgen ook. Ik vind dit erg belangrijk en ook omgekeerd. Als iemand mij iets belooft, dan moet ik er op kunnen vertrouwen dat je je belofte ook nakomt.”
Huishoudelijke tip “Zet op iedere verdieping in je huis een stofzuiger, dan beschadig je je trap en je muren niet.”
TV-jeugd “Bassie en Adriaan zijn de helden uit mijn kindertijd. Vrijheid, blijheid en op avontuur uit. Zo was het ook in mijn kindertijd. Vrijheid, blijheid en altijd met vriendjes op de fiets nieuwe avonturen beleven. Ik kan het liedje zo weer meezingen Bassie en Adriaan, Bassie en Adriaan dat zijn de beste vrienden die je maar kan vinden… daar word ik nog steeds blij van als ik aan Bassie & Adriaan denk. Daarnaast keek ik vaak de Amerikaanse actieserie Airwolf. Die ging over een geheime supersonische militaire helikopter met de codenaam Airwolf en diens bemanning. Zo’n helikopter wil ik ook wel. Tour of Duty was ook zo’n spannende serie. Ook al wist je van tevoren dat het tot een goed einde zou komen, het bleef iedere keer weer spannend. Als ik de tekst hoor I see a red door and I want it painted black moet ik gelijk aan deze serie denken. Ik vind Paint it black geen mooi nummer van The Rolling Stones, maar het heeft een positieve associatie met de serie.”
Nooit doen “Juichen in het Ajax-vak. Ik ben fan van PSV. Als het kan, zit ik elke wedstrijd in het PSV-stadion. Ik ben een trouwe supporter. Mijn doel is het om één keer per jaar een Europese wedstrijd van PSV bij te wonen. PSV is mijn link met mijn geboortegrond Eindhoven. Inmiddels ben ik vergroeid met Weert en ben ik meer Weertenaar dan Eindhovenaar.”
Trots “Ik ben trots op wat ik al op mijn leeftijd heb bereikt. Ik werk keihard en ben getrouwd met mijn baan. Het was niet altijd even makkelijk, maar ik ben er trots op hoe ver wij zijn gekomen. Ik ben slechts vierendertig jaar en mijn broer en ik kunnen dus nog heel veel bereiken. Er zit nog zoveel potentie in het bedrijf en die wil ik er volledig uithalen.”
Levensmotto “Belangrijk in het leven is om zoveel mogelijk plezier te maken. Hoe lang of hoe kort het duurt dat weet niemand. Genieten van grote en kleine dingen.”

Vorig artikel1965 – Timmerbedrijf en meubelmakerij van Doeërus Balt
Volgend artikelHeropening gezondheidscentrum Heythuysen