Burgemeester Heijmans past beleid rondom sluiting van drugspanden aan

Burgemeester Heijmans | Foto: Linda Beelen

WEERT – Sinds kort zijn er extra mogelijkheden voor de aanpak van drugspanden. Woningen en andere panden zoals winkels, loodsen of horecabedrijven kunnen tijdelijk gesloten worden.

Dit wordt gedaan na de vondst van drugs, verdovende middelen, de grondstoffen voor de productie van drugs of de aanwijzing dat er drugshandel plaatsvindt.

Weert neemt landelijke werkwijze over
Burgemeester Heijmans heeft het beleid rondom de tijdelijke sluiting van drugspanden in de gemeente aangepast. Het resultaat is nu al bij de eerste keer dat er drugs of verdovende middelen worden aangetroffen in een pand, of dat er sprake is van voorbereidende werkzaamheden voor de productie van drugs, er gebruik gemaakt kan worden van de mogelijkheid om tot tijdelijke sluiting over te gaan.

Tegen gaan van criminaliteit
Burgemeester Heijmans: ‘Illegale handel in drugs is één van de meest voorkomende vormen van criminaliteit. Om de hennepteelt, de productie en verkoop tegen te gaan wordt er nu nog strenger opgetreden. Het sluiten van woningen of andere panden raakt de bewoner, eigenaar van het pand en eventuele familieleden direct en heeft daarom een grote impact.’

Vermoeden van verkoop of telen van drugs?
Heeft u het vermoeden dat er in uw omgeving drugs worden geteeld of verkocht? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Melden kan ook anoniem bij Meld Misdaan Anoniem via 0800-7000.