Dillenburg gekozen als locatie Cruyff Court in Weert

De hoek Dillenburg / Beatrixlaan is door de gemeente Weert en de Johan Cruijff Foundation gekozen als locatie voor de aanleg van een Cruyff Court. Foto: Google Maps

WEERT – De hoek Dillenburg / Beatrixlaan is door de gemeente Weert en de Johan Cruijff Foundation gekozen als locatie voor de aanleg van een Cruyff Court. Een Cruyff Court is een plek waar kinderen kunnen kennismaken met het belang van saamhorigheid, vriendschappen sluiten, hun eigen talenten ontdekken én ervaren hoe het is om te winnen en verliezen.

Het Cruyff Court wordt waarschijnlijk in de eerste helft van 2020 in gebruik genomen. Wethouder Martijn van den Heuvel: ‘Deze locatie ligt precies in het centrum van Weert Zuid. In de omgeving wonen veel kinderen. Daarnaast zijn er sportclubs en scholen in de buurt. Zij kunnen uiteraard allemaal gebruik maken van de Cruyff Court.’

Cruyff Court
De Johan Cruyff Foundation brengt jeugd vooruit door beweging. Samen kunnen spelen en groeien in hun ontwikkeling. Kinderen bewegen steeds minder. Ze hebben te weinig tijd, ruimte en aandacht voor bewegen. Door sport en spel worden kinderen fitter. Ze leren met elkaar om te gaan en ontwikkelen zichzelf. Iedereen kan mee doen, ook kinderen met een handicap.

De gemeente Weert en de Johan Cruyff Foundation willen kinderen in Weert een goede en veilige plek in de buurt geven om te sporten. Dit doen we door de aanleg van een Cruyff Court, een moderne invulling van het aloude trapveldje. Kinderen leren er om samen te werken, vriendschappen te sluiten, voor zichzelf en voor anderen op te komen, te winnen en te verlezen. Om dit te stimuleren worden er samen met lokale clubs en instanties extra activiteiten georganiseerd.

Vorig artikelLeudal trekt extra geld uit voor bestrijding eikenprocessierups
Volgend artikelWeert stad in het groen – 185/365