Maak kennis met een van de gebruikers van het Fatima Huis

WEERT – De Eritrese Orientaalse Orthodoxe Tewahedo Kerk zal met ingang van zondag 7 juli 2019 haar kerkdienst houden in het Fatima Huis te Weert. De wekelijkse viering is op zondag. 

Kerkdienst in het Fatima Huis 

Alle buurtbewoners en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om kennis met elkaar te maken direct aansluitend na de dienst op 7 juli a.s. om 12.15 uur. De Eritrese gemeenschap zorgt dan voor een hapje en een drankje.

Informatie over Eritrese Orthodoxe Tewahedo Kerk
De Eritrees-Orthodoxe Tewahedo Kerk is een van de oriëntaals-orthodoxe kerken. De kerk is gevestigd in Eritrea. De Eritrees-Orthodoxe Tewahedo Kerk is nauw verwant aan de Koptisch-Orthodoxe Kerk, waar ze oorspronkelijk van afstamt. Ze maakte tot 1993 deel uit van de Ethiopisch-Orthodoxe Kerk. De Eritrees-Orthodoxe Tewahedo Kerk maakt gebruik van de Alexandrijnse liturgie. De liturgische taal is het Ge’ez; deze taal wordt ook gebruikt door de Ethiopisch-Orthodoxe Kerk. De naam Tewahedo staat voor een wezen dat een eenheid vormt.

Het woord is afgeleid van het Arabische tawhid en verwijst naar het miafysitisme, de christologie van de oriëntaals-orthodoxe kerken. Dit houdt in dat onder andere de Eritrees-Orthodoxe Tewahedo Kerk gelooft in de godmenselijke natuur van Jezus. Aan het hoofd van de kerk staat een patriarch. Na het overlijden op 21 december 2015 van patriarch Dioskoros van Eritrea is geen nieuwe patriarch gekozen. De kerk telt circa 3.000.000 gelovigen.

Lees hier >> verder over Eritrese statushouders

Fatima Huis
De doelstelling van het Fatima Huis is om het voormalige kerkgebouw te gebruiken voor maatschappelijke doeleinden, vooral sociale, educatieve en culturele activiteiten. Op deze manier wil de initiatiefnemer een waardige herbestemming geven aan de kerk waarvan de eerste steen werd gelegd op 19 april 1954 en die werd ingezegend op 25 maart 1955. Architect was Pierre Weegels. Aannemer P.M.Gijbels en Zoon te Weert. In het gebouw bevinden zich een mooie mozaïek van Hugo Brouwer, glas in lood van Charles Eyck en Hugo Brouwer, en een Fatima Kapel, die als devotiekapel wekelijks (mei-oktober) is opengesteld op donderdag en zaterdag van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Voor meer informatie

Fatima Huis
Coenraad Abelsstraat 31a
NL-6001 VJ Weert-EU
Telefoon 06-23332673
Email: [email protected]
Website: www.fatimahuis.nl

Vorig artikelAfscheid van raadslid Piet Scholten
Volgend artikelStamtäöfelkes aflevering 58: ‘t Kwezelke