Werk aan rotonde Maaspoort-Roermondseweg

WEERT – De gemeente Weert start op maandag 8 juli a.s. met de aanleg van voetgangersoversteekplaatsen (zebrapaden) op de rotonde Maaspoort-Graafschap Hornelaan-Roermondseweg-Maaseikerweg. Tegelijkertijd met de aanleg van deze zebrapaden worden de trottoirs in de Maaspoort aan beide zijden van de weg gedeeltelijk herstraat.

Gefaseerde uitvoering
Om de overlast zo veel mogelijk te beperken wordt het werk in vier fases uitgevoerd. In elke fase wordt de aansluitende weg op de rotonde afgesloten. Het gedeeltelijk herstraten van de trottoirs in de Maaspoort gebeurt gelijktijdig met de aanleg van de zebrapaden.

Planning
Het werk start op maandag 8 juli en duurt naar verwachting tot en met vrijdag 18 juli.
Fase 1 Aanleg zebrapad Maaspoort: uitvoering 8 en 9 juli;
Fase 2 Aanleg zebrapad Graafschap Hornelaan: uitvoering 10 en 11 juli;
Fase 3 Aanleg zebrapad Roermondseweg: uitvoering 12 en 15 juli;
Fase 4 Aanleg zebrapad Maaseikerweg: uitvoering 16 en 17 juli.

In het weekend van 13 en 14 juli wordt de rotonde opengesteld voor alle verkeer. De afsluiting gaat weer in op maandag 15 juli.

Verkeersmaatregelen
Per fase wordt voor het verkeer een omleidingsroute ingesteld. De woningen/winkels gelegen aan het deel waar het troittoir wordt herbestraat zijn bereikbaar via de omleidingsroute. De gedeeltes van het trottoir die in de ochtend worden opgebroken voor het herstraten worden dezelfde dag nog bestraat.

Aanwonenden en bedrijven zijn via een informatiebrief op de hoogte gebracht van de werkzaamheden.

Vorig artikelEengezinswoningen in project “Park Zuytwillemsvaert” in Weert
Volgend artikelBakkerij Korsten uit Weert na 87 jaar failliet