Nederweert ‘etappeplaats’ voor L1 programma

NEDERWEERT – Nederweert woensdag 10 juli ‘etappeplaats’ voor L1 programma Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. Dus maakt regionale omroep L1 opnieuw het programma Tour de L1mbourg. Dat gebeurt van 5 t/m 28 juli tijdens het grootste wielerevenement van de wereld: de Tour de France. Ook Nederweert is een etappeplaats voor de wielertalkshow.

Tour de L1mbourg trekt door Limburg

Op woensdag 10 juli wordt het programma live uitgezonden vanaf het Lambertushof. Iedereen is van harte welkom. De uitzending begint om 18.30 uur. De rondreizende wielertalkshow van L1 gaat weer door de provincie reizen. Daar zijn de wielerliefhebbers
blij mee. Presentator Sander Kleikers wordt tijdens de Tour de L1mbourg bijgestaan door analyticus en oud-wielrenner Gert Jakobs, terwijl Frank Moonen bijdrages vanuit Frankrijk verzorgt.

Onder de gasten die naar Nederweert komt, is ook wielerliefhebber en oud Tröckener Kecks zanger Rick de Leeuw.

Mooie verhalen en lokale helden
Op L1 Radio gaat Rian Moonen dagelijks op zoek naar de mooie plekjes en verhalen in de gemeente van de dag. De gemeente Nederweert heeft met TWC Nederweert de grootste wielerclub van Limburg (in NTFU-verband) en kent een jaarlijks terugkerende wielerevenement, Global Tour d’Oospel. Beide items komen aan bod in het programma. “We volgen de Limburgse tour-volgers in eigen provincie, én langs de route in Frankrijk”, vertelt presentator Sander Kleikers. “Verder zitten we de mannen om wie het gaat, de
wielrenners, dicht op de huid”. Nederweert is door zijn uitgestrekte buitengebied een mooie fietsgemeente.

Bij Siem op het Lambertushof
Op woensdag 10 juli komt de Tour de L1mbourg caravan naar het oudste horecapand van Nederweert én Limburg: Pand Same bi-j Siem aan het Lambertushof. U bent van harte uitgenodigd om deze live uitzending gratis bij te wonen. Kom dus langs. De uitzending begint om 18.30 uur en is terug te zien om 20:30 en 22:30 uur.

Vorig artikelSjeng Kraft Kompenei organiseert nieuw evenement ‘As ich mer danse kin’
Volgend artikelBoeren vrezen voor gevolgen eikenprocessierups