Expo Marian Abath-Nieskens in PUGN Nederweert

foto werk Marian Abath-Nieskens

NEDERWEERT – Marian Abath-Nieskens is opgegroeid in Nederweert. Zij woont ruim 20 jaar op Aruba. Samen met haar man Ciro Abath runt ze een studio voor kunst in glas, keramiek en brons, onder de bedrijfsnaam Terrafuse. Marian werkt met verschillende soorten glas in verschillende technieken. 

Marian exposeert kortdurend in PUGN. Haar werk is te zien t/m 13 juli 2019.

Upcycling series
De glaskralen zijn gemaakt aan de brander. Glas van flessen wordt door Marian verhit tot 900 a 1000 graden Celsius waarbij het zacht en vormbaar wordt. Zij verwerkt het glas in haar sieraden om aandacht te vragen voor het grote afvalprobleem dat Aruba heeft en upcycled als het ware het glas. Voor de grote hoeveelheid afval zijn niet alleen de 120.000 inwoners verantwoordelijk, maar ook de bijna twee miljoen toeristen die Aruba jaarlijks bezoeken. Het eiland van 6x30km heeft geen faciliteiten om glas te recyclen. Alleen op het glas van de Balashi fabriek, waar het lokale bier gebrouwen wordt, zit statiegeld. Om glas te recyclen zou het getransporteerd moeten worden naar een land met de mogelijk het tot nieuw glas om te smelten of het glas in de wegenbouw te benutten. Dit is kostbaar. Mede hierdoor is er sprake van veel vervuiling door glas.

Voor meer informatie check:
Terrafuse Arubaglassceramics > www.arubaglassceramics.com
https://www.facebook.com/terrafuse.arubaglassceramics

Vorig artikelBecs IT Services sponsor Weerter podium prijs
Volgend artikel37e editie Limburg Festival 2019