Gezellig je eigen pakket kerstshoppen

Marienel Engelen en Frank van Dooren. Fotografie: Mandy Martens

Het samenstellen van een eigen kerstpakket is razend populair. Weertzzz organiseert in het Franciscus Huis in Weert een sfeervolle food en non-food kerstmarkt. Dit geeft medewerkers van bedrijven de mogelijkheid om zelf een uniek pakket samen te stellen uit een keur aan producten die aangeboden worden door Weerter ondernemers. In de naastgelegen Paterskerk is aansluitend een food market.

Door Wesley Hegge

Het klinkt gek: midden in de zomer nadenken over kerst-pakketten. Toch oriënteren bedrijven zich al vroeg op de mogelijkheden. Elk jaar is het opnieuw een opgave, want eigenlijk kun je het nooit voor iedereen goed doen. De één houdt van kaas, de ander van chocolade. Er zijn liefhebbers van wijn, maar ook mensen die alcoholvrij leven. En dan zijn er nog mensen die in plaats van eten en drinken liever een geurtje of sieraad cadeau krijgen. Smaken verschillen en er bestaat geen ‘standaard’ pakket waarvan de inhoud door iedereen hetzelfde gewaardeerd wordt.

Zelf samenstellen
Een nieuwe trend is daarom het zelf laten samenstellen van kerstpakketten. In Weert vindt dit jaar voor het eerst een sfeervolle food en non-food kerstmarkt plaats. Organisatoren Marienel Engelen en Frank van Dooren vertellen over de invulling. “Het Franciscus Huis wordt gezellig aangekleed in winterse sfeer”, zegt Engelen. “Medewerkers van ondernemers kunnen hier gezellig langs alle kraampjes lopen en kennismaken met ondernemers en producten uit het Weerterland. Als het ware gezellig kerstshoppen. Voor werknemers is het meteen een kerstuitje.”

De waarde van de pakketten kan verschillen per individuele medewerker. Met speciale Weertzzz-munten kunnen zij de food en non-food producten bij de verschillende Weerterland-ondernemers ‘kopen’. “Het mes snijdt aan twee kanten”, zegt Van Dooren. “Ondernemers geven de kerstpakketten uit handen en medewerkers kunnen zelf kiezen. Het zelf samenstellen van pakketten gebeurt op sommige plekken al binnen bedrijven. Wij willen het grootser aanpakken en het toegankelijk maken voor iedereen.”

Food market in de Paterskerk
Er zijn ook speciale munten die gebruikt kunnen worden voor het bestellen van drankjes en hapjes in de naastgelegen Paterskerk. Daar wordt namelijk een food market georgani-seerd. Ook als totaalconcept biedt Weertzzz een manier voor een exclusief en hoogstaand feest voor het hele bedrijf. Zo goed als alle wensen zijn invulbaar om het geheel zo persoonlijk mogelijk te maken.

Wil je voor je bedrijf een aparte avond reserveren? Neem dan contact op met René Janssen:
06-53208595 of [email protected]

Vorig artikelJos Smeets over 190 jaar Drukkerij Smeets in Weert
Volgend artikelDe unieke sfeer van Kampershoek 2.0