De unieke sfeer van Kampershoek 2.0

Mathieu Dolders, Susanne Eurlings en Wendy van Eijk. Fotografie: Irene van Wel

Een uitstekende bereikbaarheid direct aan de A2, hoogwaardige faciliteiten en een constante ondersteuning van de gemeente. Kampershoek 2.0 is een prachtige locatie in het groen waar bedrijven kunnen groeien en medewerkers heerlijk vertoeven. Het bedrijventerrein biedt flexibele kavels. De toekomst begint hier.

Door Wesley Hegge

In de lunchpauze samen met collega’s wandelen door het groen. Even het hoofd leegmaken over landwegen die leiden langs drinkpoelen, fruitboomgaarden en houtwallen. De medewerkers van de bedrijven die zich in de toekomst vestigen op bedrijvenpark Kampershoek 2.0 genieten optimaal van de landelijke sfeer.

Hoogwaardige inrichting
“Naast de strategische ligging aan de A2 en meer dan genoeg arbeidskrachten, is een aantrekkelijke omgeving een belangrijke vestigingsfactor voor bedrijven”, zegt wethouder Wendy van Eijk, wandelend over de onlangs aangelegde hoofdweg. Aan weerszijden groeien verschillende soorten bomen zoals eiken en beuken, waardoor er een parkachtige omgeving ontstaat. Zo komen er bovendien vrijliggende fiets- en wandelpaden.

Bij het ontwerp van bedrijventerrein Kampershoek 2.0 is veel aandacht besteed aan de landelijke inpassing. Het resultaat is een duurzaam industrieterrein in harmonie met de omgeving. De openbare ruimte is visueel en technisch van hoog kwaliteitsniveau. “Een aantrekkelijke openbare ruimte draagt bij aan de economische waarde van een gebied, een positief gedrag van mensen en daarmee ook de sociale veiligheid”, zegt Mathieu Dolders, verantwoordelijk voor de acquisitie van Kampershoek 2.0.

Duurzaamheid
Kampershoek 2.0 is bovenal een duurzaam bedrijvenpark. De afvoer van hemelwater is in tijd van klimaatverandering zeer belangrijk. In het kader van wateradaptatie is onder de hoogspanningsmasten, waar niet gebouwd mag worden, een groot bassin gerealiseerd. Dit is onderdeel van een modern waterbeheersysteem. “Bedrijven moeten hun hemelwater kunnen lozen”, zegt Susanne Eurlings, projectleider Kampers-hoek 2.0. “Door het centrale bassin hoeven ze zelf geen infiltratievoorzieningen aan te leggen, dat scheelt veel geld.” Het bassin is bovendien een markante verschijning. Aan de lange zijde is een speciale beplating bevestigd waarachter licht schijnt. De kleur is aan te passen en spiegelt op het water, waardoor een reflectie ontstaat. Dit geeft een bijzonder, kunstachtig effect. Wat verder kenmerkend is: het terrein wordt omsloten door open water. Dat draagt bij aan de veiligheid. Ook komen er slagbomen met camerabeveiliging.

De gemeente Weert zet in het kader van duurzaamheid in op het verkrijgen van het BREEAM-keurmerk. Dat staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method, een internationaal erkend keurmerk voor onder meer modern parkmanagement, een uitstekende verkeersafwikkeling, dynamische openbare verlichting, versterking van bestaande cultuurhistorische en ecologische waarden en een ontwerp waarbij materialen worden hergebruikt.

Aanbod
De markt vraagt om maatwerk. Kampershoek 2.0 kent daarom een flexibele insteek van de kavels. Er zijn verschillende kavels beschikbaar, vanaf duizend vierkante meter tot de uitzonderlijke omvang van vijftien hectare. De dienstverlening beperkt zich niet tot huisvesting. De gemeente Weert denkt bewust en actief mee in maat-schappelijke onderwerpen die de ondernemer raken. Denk aan personeelsvraagstukken, duurzaamheid, vervoer en andere thema’s. Van Eijk: “Op het gebied van de arbeidsmarkt trekken we op met onze partners zoals Werk.Kom, UWV en uitzendbureaus. Denk ook aan vervoer van de werknemers. Soms kun je beter een pendelbusje inzetten in plaats van werknemers met het openbaar vervoer te laten reizen van het station naar de werkplek. Daarin denken we ook actief mee.” Kampershoek 2.0 is een bedrijventerrein van de toekomst. Daar hoort een moderne service bij. De gemeente Weert doet dat door ondernemers vanaf het eerste moment intensief te begeleiden. Faciliteren waar mogelijk, maatwerk leveren en samen plannen tot uitvoer brengen.”

Dolders: ”Er is vaak meer mogelijk dan men vooraf denkt. Wij nodigen ondernemers uit met ons in gesprek te gaan en samen te ontdekken welke kansen er zijn in Weert.”

Vorig artikelGezellig je eigen pakket kerstshoppen
Volgend artikelRotary Club Weert: service above self