Modelvliegclub Nederweert bestaat 40 jaar

LEUDAL – Dit jaar viert de vliegclub MVC Nederweert 40 jarig bestaan. Enkele jaren voor de officiële oprichting in 1976 waren al enkele leden van de club actief bezig met het beoefenen van de modelvliegsport op het voetbalveld van Boeket. Toen dat groepje uitgroeide en men niet altijd dat voetbalveld kon gebruiken is men uitgeweken nar een terrein aan de Booldersdijk om vervolgens naar een terrein nabij de Wetering te gaan.

Daar werd in 1979, de club telde toen 10 leden, besloten de vereniging op te richten. Van die leden van destijds zijn er nu nog altijd enkele lid van de club. Ook dit terrein bleek gauw genoeg te klein en kwam men uiteindelijk terecht op het huidige terrein nabij de Houtsberg (Doradopad 7) Leveroy. Dat terrein werd gehuurd van het grondbedrijf Smolenaers en was slechts de helft van het huidige terrein. In 1982 werd het terrein door gemeente aangekocht en het volledige terrein aan de club verhuurd. De leden van de club hebben in al die jaren met volledige inzet en enthousiasme op het terrein voorzieningen aangebracht met een mooi vlak vliegterrein met verharde start en landingsbaan, een prachtig clublokaal met overkapping etc.

Om het een en ander te bekostigen heeft de club in al die jaren diverse vliegshows georganiseerd, waarvoor in de begin jaren entree werd geheven. Nu kan men die show gratis bezoeken. Zo zal de club op zondag 7 juli weer een vliegshow organiseren, waarover de volgende week meer over zal verschijnen.

Vorig artikelDagkrabbel 172/365
Volgend artikelWeert stad in het groen – 173/365