Cruyff Court in Weert

Foto: (van links naar rechts) Marlies van Elderen van de Johan Cruyff Foundation, Stagiair Dennis Vrancken en Wethouder Martijn van den Heuvel tijdens het ondertekenen van de overeenkomst.

WEERT – De gemeente Weert is uitgekozen door het bestuur van de Johan Cruyff foundation voor de aanleg van een Cruyff Court. Een Cruyff Court is een plek waar kinderen kunnen kennismaken met het belang van saamhorigheid, vriendschappen sluiten, hun eigen talenten ontdekken én ervaren hoe het is om te winnen en verliezen.

Cruyff Court
Wethouder Martijn van den Heuvel: ‘Een Cruyff Court is een toffe, sportieve aanvulling, voor Weert. Ik kijk uit naar de samenwerking met maatschappelijke partners om kinderen in beweging te krijgen en te houden. Samen sporten en intensief bezig zijn is gezond. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Binnenkort worden de omwonenden van de gewenste locatie uitgenodigd. Met hen gaan we kijken hoe we dit speelveld kunnen inpassen.’

Bijdrage vanuit Johan Cruyff Foundation
In het raadsprogramma 2018 – 2022 stond de wens om een Cruyff Court te realiseren. Naar aanleiding hiervan heeft de gemeente Weert een aanvraag voor een Cruyff Court ingediend bij de Johan Cruyff Foundation. In de ingediende aanvraag staat een integrale samenhang tussen sport, welzijn, sociale cohesie centraal. De Johan Cruyff Foundation heeft de aanvraag goedgekeurd en aangegeven bereid te zijn een bijdrage te leveren voor de realisatie van een Cruyff Court in Weert. Deze bijdrage bestaat uit het aanbieden van de kunstgrasmat voor het Cruyff Court.

Cruyff Court
De Johan Cruyff Foundation brengt jeugd vooruit door beweging. Samen kunnen spelen en groeien in hun ontwikkeling. Kinderen bewegen steeds minder. Ze hebben te weinig tijd, ruimte en aandacht voor bewegen. Door sport en spel worden kinderen fitter. Ze leren met elkaar om te gaan en ontwikkelen zichzelf. Iedereen kan mee doen, ook kinderen met een handicap.

De gemeente Weert en de Johan Cruyff Foundation willen kinderen in Weert een goede en veilige plek in de buurt geven om te sporten. Dit doen we door de aanleg van een Cruyff Court, een moderne invulling van het aloude trapveldje. Kinderen leren er om samen te werken, vriendschappen te sluiten, voor zichzelf en voor anderen op te komen, te winnen en te verlezen. Om dit te stimuleren worden er samen met lokale clubs en instanties extra activiteiten georganiseerd.

Vorig artikelNBB en Basketbal Academie Limburg (BAL) slaan handen ineen!
Volgend artikelWeert stad in het groen – 172/365