Architectuurprijs Weert en Nederweert 2019

Leverancier van presentatiesystemen Promic BV heeft zijn vestiging in Nederweert. Architectenburo ZIJN uit Maarheeze heeft een fris ontwerp gemaakt. Dit kenmerkt zich door de wit geaccentueerde verdiepingsvloeren en het verticale oranje blokvormige volume.

WEERT | NEDERWEERT – Ook dit jaar wordt de Architectuurprijs Weert en Nederweert 2019 weer uitgereikt. Het thema voor 2019 is nieuwe bedrijfsgebouwen (industrie, ambacht, kantoor) in Weert en Nederweert, gebouwd na 2010.

De genomineerde projecten worden zowel door een vakjury als door het geïnteresseerde publiek beoordeeld voor de Architectuurprijs 2019.

U kunt stemmen vanaf 17 juni 2019 via de website. Op zaterdag 22 juni zijn alle nominaties te zien op de weekmarkt in Weert en kunt u ook daar stemmen. De beste motivatie wordt beloond met een dinerbon voor twee personen bij restaurant Marrees.

Prijsuitreiking
De uitreiking van beide prijzen vindt plaats op 7 juli 2019 om 14.30 uur bij Antje van de Statie.

Stichting Architectuurlijk Weert
Sinds 1995 is Stichting Architectuurlijk Weert actief om architectuur onder de aandacht van een breed publiek te brengen. Deze stichting is een samenwerking tussen enkele architecten en vrijwilligers uit het vakgebied. De Stichting Architectuurlijk Weert schenkt ieder jaar op feestelijke wijze aandacht aan de Dag van de Architectuur. De uitreiking van de Architectuurprijs en de Publieksprijs vormen daarbij een hoogtepunt. Daarnaast worden andere activiteiten georganiseerd om architectuur bij een breed publiek in de belangstelling te brengen, onder andere excursies en lezingen. Vanaf de derde dinsdag van september worden interessante projecten nader belicht in het Architectuur Café. Deze activiteiten zijn alleen mogelijk dankzij de sponsors en begunstigers, waarvoor hartelijk dank. Meer informatie is te vinden op www.architectuurlijkweert.nl.

Vorig artikelDagkrabbel 170/365
Volgend artikelWeert stad in het groen – 171/365