Appelboom voor baby Jaylin, 50.000ste inwoner van Weert

Baby Jaylinn 50.000ste inwoner van Weert | Foto: Twittter @TheoBovens

WEERT – Op 3 mei j.l. werd baby Jaylinn geboren als 50.000ste inwoner van Weert. Om dit te vieren gingen gouverneur Bovens en burgemeester Heijmans bij Jaylinn en haar ouders op 10 mei op kraamvisite.

Toen werd aangekondigd dat de geboorte van de 50.000ste inwoner ook wordt herdacht door het planten van een appelboom. Deze komt te staan in Boshoven, de wijk waar Jaylinn woont.

Die appelboom wordt door de burgemeester en haar ouders geplant op woensdag 19 juni om 14.00 uur. Dat gebeurt op het ‘Vrakkerplein’ (terrein tussen de Boshoverweg en de Tobbersdijk).

De herdenkingsboom wordt een appelboom, want dat is de boom van de liefde. Hij staat symbool voor liefde, vertrouwen en dankbaarheid. Vroeger werd deze boom naast het huis geplant ter bescherming, maar ook om liefde te ontvangen. De prachtige bloesem van de appelboom is het teken dat de lente is begonnen, maar ook in het najaar is deze boom een lust voor het oog. De boom blijft klein, maar draagt grote vruchten. De traditie leert dat de laatste appel altijd aan de boom moet blijven hangen, om voor het volgend jaar zeker te zijn van een goede oogst.

apple on a tree

Bij de appelboom komt een bordje waarop staat vermeld dat de boom is geplant vanwege de 50.000ste inwoner van Weert.

 

Vorig artikelGoede prestaties Tensor Turners op LK
Volgend artikelFacebook maakt plannen bekend voor digitale wereldmunt Libra