Tour Culinair koerst door Limburg

ROERMOND – Sportieve horeca ondernemers uit heel Nederland koersen komende week twee dagen met Tour Culinair door de Provincie Limburg. Zondag 23 juni zal Burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen het peloton om 8.30 uur ‘wegschieten’ bij het Amrath hotel in Born. Op maandag 24 juni is voormalig Tweede Kamerlid en huidig raadslid van de gemeente Roermond Jos van Rey bereid gevonden om het startschot te lossen.

Het regiocomité, bestaande uit de Limburgse horecaondernemer Wim Cox en hotelmanager van Teaching Hotel Chateau Bethlehem van de Hotelschool Harpert van Seggelen, aangevuld met drie 4e-jaars studenten van de Hotel Management School Maastricht hebben gezorgd voor een zware fiets tweedaagse door de provincie, afgewisseld met bezoeken aan inspirerende en gastvrije Limburgse (horeca)ondernemers zoals Beachclub Degreez in Panheel, brouwerij de Fontein in Stein, Wijngaard St. Martinus in Vijlen en het afsluitende culinaire hoogtepunt bij Restaurant One* in Roermond. Het hele peloton verblijft drie nachten in Amrath Hotel & Thermen Born-Sittard.

De Tour Culinair hét sportieve netwerkplatform voor beslissers in de gastvrijheidsbranche die elkaar al fietsend inspireren. Per jaar organiseert de Club drie activiteiten waar racefietsen en culinair genieten bij elkaar komen. Het gaat hierbij om een tweedaags wielerevenement in binnen- of buitenland waarbij ongeveer 130 kilometer per dag gefietst wordt, als ook een fietstocht in het voor- en najaar, die altijd gecombineerd wordt met een culinaire lunch.

Klasbaktrofee
Tijdens het slotdiner bij Restaurant One in Roermond zal een regionale ondernemer in het zonnetje worden gezet met de overhandiging van de klasbaktrofee. Deze prijs wordt jaarlijks door Tour Culinair uitgereikt in samenwerking met Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH). Met deze prijs willen Tour Culinair en SVH het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca extra onder de aandacht brengen.

Vorig artikelSuccesvol Musichome Festival 2019 in Neer
Volgend artikelFeestelijke opening Elisabethpad, een rolstoelvriendelijk familiepad