Tussen 15 en 23 jaar? Start deze zomer je eigen bedrijf!

WEERT – Ben jij tussen de 15 en 23 jaar? Woonachtig of schoolgaand in de Keyport regio? Droom je ervan een eigen onderneming te starten? Of ben je reeds gestart, maar kun je wel wat hulp gebruiken? Doe dan mee met het project Zomerondernemer Keyport 2019 en start deze zomer nog je eigen bedrijf met professionele begeleiding, verzekerd, een regionaal netwerk en met een startkapitaaltje.

Dit jaar start het project Zomerondernemer op in de Keyport regio. Het project heeft als doel jongeren kennis te laten maken met het ondernemerschap. Veel jongeren lopen rond met het idee een eigen bedrijf te starten, maar weten niet hoe te beginnen of zijn bang voor bepaalde onderdelen van het ondernemerschap, zoals de boekhouding en de belastingaangifte. In het project willen we jongeren laten zien dat ondernemen niet zo eng is als gedacht wordt, zolang je maar weet waar je mee bezig bent. Ondernemen is eigenlijk hartstikke leuk!

Een tweede doelstelling van het project is het creëren van een ondernemende mindset bij jongeren. Doormiddel van allerlei oefeningen willen we jongeren leren ‘outside-the-box’ te denken en kansen te zien. Dit zijn kwaliteiten die erg gewaardeerd worden door werkgevers, mochten de deelnemers beslissen niet door te zetten in het ondernemerschap.

Aanmelden kan via de website www.zomerondernemer.nl. Na aanmelding vul je als toekomstig deelnemer een mini ondernemersplan in. Hierna volgt een intakegesprek waarin het ondernemersplan wordt doorgenomen en getoetst. De eerste week van het project start met drie intensieve trainingsdagen. De deelnemers krijgen dan allerlei oefeningen en opdrachten die de ondernemersinzichten en vaardigheden aanwakkeren. In de weken erna zijn er telkens bijeenkomsten van een dagdeel die ingezet worden voor workshops van (lokale) partners, bedrijfsbezoeken en reflectiemomenten met de ondernemerscoaches.

Het project Zomerondernemer bestaat dit jaar 10 jaar in Nederland en is opgestart om het ondernemerschap onder jongeren aan te moedigen en ondersteunen. Het project wordt regionaal opgebouwd en wordt ondersteund door Keyport, de Rabobank en Fonds 21.

Vorig artikelDagkrabbel 163/365
Volgend artikelRecept van de week: lauwwarme tartaar van wilde zeebaars met limoensaus