Weertenaar Paul Smits verlaat Havenbedrijf Rotterdam

CFO Paul Smits verlaat Havenbedrijf Rotterdam

ROTTERDAM | WEERT – De in Weert geboren Paul Smits, Chief Financial Officer van Havenbedrijf Rotterdam heeft het Havenbedrijf Rotterdam verlaten.
Vivienne de Leeuw begint per 1 juli a.s. als nieuwe chief financial officer (cfo) bij het Havenbedrijf Rotterdam. Zij is de opvolger van Paul Smits.

Paul Smits over deze stap: “Naast het verder professionaliseren van de financiële functie heb ik mij de afgelopen zevenenhalf jaar gericht op digitalisering en innovatie in het bedrijf en in de haven. Het is een prachtige uitdaging om mede sturing te geven aan een bedrijf dat in het hart van de economie en maatschappij opereert. De organisatie is ingrijpend veranderd en klaar voor de toekomst. Het is nu goed een volgende stap te maken. Die zal ongetwijfeld weer op het vlak van finance, digitalisering, energietransitie en verandering liggen”.

Allard Castelein, CEO van Havenbedrijf Rotterdam, over het vertrek van Paul Smits: “Ik ben Paul dankbaar voor zijn langjarige inzet voor het Havenbedrijf en de Rotterdamse haven. De invoering van de vennootschapsbelasting voor het Havenbedrijf en de afstemming daarover met de Belastingdienst is een belangrijke mijlpaal geweest. Ook heeft Paul leiderschap getoond met het stimuleren van digitalisering en het innovatieklimaat in de Rotterdamse haven en hierin hebben we grote stappen gemaakt”. De Raad van Commissarissen neemt deze gelegenheid te baat om haar dank uit te spreken voor de inzet en resultaten van Paul Smits.

Opgegroeid in Weert
Paul Smits groeide op in Weert. De Limburgse tongval is nauwelijks te horen. Hij woont al jaren in de Randstad, in Den Haag. Wel keert hij nog graag terug naar de boerderij van z’n ouders. Ze hebben altijd een gemengd bedrijf gehad met koeien en varkens en verbouwden er gewassen als aardappelen en maïs. ,,Zij werkten pas hard.’’ Als jonge vader leerde hij z’n drie dochters en een zoon waar de groente en de melk vandaan komen, maar zelf zag hij geen toekomst op het platteland. Tijdens z’n militaire dienst ging hij aan de slag als programmeur van defensiesoftware en na zijn studie aan de Technische Universiteit Eindhoven belandde hij bij KPN, waar hij carrière maakte. Waar zijn toekomst ligt, weet hij nog niet.