Elke week deelt een Weertenaar zijn of haar favoriete gerecht.
De gerechten van zestig Weertenaren zijn in 2014 door Buitengewoon Tafelen gebundeld in een glossy kookboek. Eet smakelijk!

Hoofdgerecht


Gerecht voor 4 personen


1,5 uur bereidingstijd


Recept van Christianne van Beest-Vogt

Ingrediënten

 • 8 kippendijen zonder vel
 • 250 gram Parmezaanse kaas
 • 1 pak cornflakes
 • 4 eieren
 • 2 tenen verse knoflook
 • peper en zout
 • 4 grote zoete aardappelen
 • olijfolie
 • 2 tenen verse knoflook
 • peper en zout
 • 200 gram veldsla
 • 4 verse vijgen
 • 150 gram geitenkaas
 • olijfolie
 • witte wijnazijn
 • Dijon mosterd
 • mayonaise
 • honing

Bereiding

Wrijf de kip in met verse knoflook, peper en zout. Zet 3 diepe borden naast elkaar: het eerste bord voor de geklopte eieren, tweede bord voor de geraspte Parmezaanse kaas en het laatste bord voor de cornflakes. Wentel royaal ieder stuk kip eerst door het ei, dan door de Parmezaanse kaas en als laatste door de cornflakes. Leg de stukjes kip nu in een ingevette ovenschotel. Braad 30 tot 40 minuten op 200 graden Celsius in de oven.

Schil de zoete aardappelen en snijd er brede friet van. Marineer de friet met olijfolie, de verse knoflook en het zout en laat even staan. Bak de friet 20 minuten op 200 °C in de oven.

Schik wat veldsla op een bordje, snijd de vijg in vieren (niet helemaal doorsnijden) en leg deze op de sla. Schik hierin een beetje geitenkaas. Meng voor de dressing de olijfolie, de witte wijnazijn, de mosterd, de mayonaise en de honing door elkaar en kruid met peper en zout. Besprenkel de salade met deze dressing.

Serveer de Zuid-Afrikaanse kip goudgeel en knapperig.

Wijntip van Ingrid!

Mijn vader is in 1969 begonnen met Wijnhuis Weert in het winkelcentrum Moesel, waar we nog steeds gehuisvest zijn. Ik heb het stokje van hem overgenomen in 2014. Met veel passie en plezier adviseer ik graag elke klant. Met de komst van Joppe als compagnon blijven we verjongend, in de vertrouwde zaak, die dit jaar 50 jaar bestaat!

Franschhoek Cellars, Chenin Blanc
Een discrete houtrijping zorgt voor mooie tonen, waardoor er een charmante wijn ontstaat. Heerlijke geuren van ananas, perzik met een vleug citrus met een kruidige frisheid.

Schermafbeelding 2019-05-02 om 16.32.12

Even voorstellen

Naam Christianne Van Beest-Vogt
Beroep Manager Chiropractisch Centrum voor Rug & Nek
Geboren Op 4 maart 1968 te Simpelveld
Woont In Weert
Ouders Karel Vogt en José Vogt-Bröcheler
Getrouwd met Arie Bolsenbroek-Van Beest
Moeder van Abel en Merle
Bonusmoeder van Eline en Sandra
Opleiding Schoevers Communicatie & Marketing
Bijbaantje vroeger Poetste vroeger vrachtwagens
Was Mannequin
Trots op Beker voor slalom rijden op TT Circuit Assen
Wil nog steeds nieuwslezeres worden later

Ik zal never nooit
geitenwollen sokken dragen

Favoriete gerecht “Dit gerecht is een typisch Zuid-Afrikaans gerecht. In Zuid-Afrika wordt veel kip gegeten. Ik maak dit gerecht graag voor Arie klaar, omdat het hem doet denken aan zijn kindertijd in Zuid-Afrika. Home Sweet Home.”
Droomreis op zondag “De stad waar Arie en ik graag wakker worden is Londen. Londen geeft ons het gevoel van thuis komen. Een stad met vele verschillende restaurants en musea. Arie en ik gaan ontbijten in restaurant Cecconi’s in Londen. Ik neem Eggs Benedict en Arie gaat voor een full English Breakfast. Om de calorieën te verbranden, gaan wij hardlopen in Hyde Park. Als wij aankomen bij Speakers’ Corner, pauzeren we even. Bij Speakers’ Corner vinden elke zondag zeepkisttoespraken plaats. Iedereen die iets te verkondigen heeft, gaat op een zeepkist staan en geeft zijn mening over allerlei serieuze en minder serieuze onderwerpen zoals o.a. Europa, voetbal, politiek of religie. Nadat wij ons opgefrist hebben, gaan wij naar de souks in Marrakesh. De souks zijn te vinden achter het plein Djemaa el Fna. In de vele kleine straten en steegjes treffen wij een bonte verzameling van kleding, kruiden, stoffen, etenswaren en tapijten aan in allerlei geuren en kleuren. Wij lunchen hier en gaan er lekker snoepen van de traditionele Marokkaanse gerechten in plaats van opzitten in een chique restaurant. Wij genieten niet alleen van de Marokkaanse producten, maar ook van de Marokkaanse hartelijkheid. Na ons warm verblijf in Marrakesh spoeden wij ons in de namiddag naar het vliegtuig. Eenmaal in Kaapstad geland schuiven wij aan voor een wijnproeverij bij de Wine Estate Delaire van Laurence Graff in Stellenbosch. We genieten met volle teugen van de wijnen en de omgeving. Wij krijgen honger en maken ons op voor een diner bij Camps Bay. Camps Bay heeft vele restaurants met een sprookjesachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan. Hier speelde Arie vroeger als kind op het strand. Onder het genot van een goed glas Zuid-Afrikaanse wijn luister ik naar de jeugdherinneringen van Arie.”
Nooit wegdoen “De eerste kinderschoentjes van Abel en Merle staan op een prominente plek in huis. Alleen al de aanblik ontroert mij, ze zijn voor mij van onschatbare waarde.”
Nooit doen “Ik zal nooit koken uit pakjes. Ik vermijd zoveel mogelijk E-nummers en kook het liefste elke dag biologisch.”
Lust geen “Ik kan geen sauzen maken, omdat ik sauzen gewoon niet lekker vind. Ik kook het liefste puur met eerlijke producten. Mijn favoriete kookboek is (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow. In dit prachtige kookboek laat zij zien dat gezond eten ook vooral heel lekker en makkelijk kan zijn. De basisprincipes in dit boek zijn heel eenvoudig. Eet zoveel mogelijk biologische en onbewerkte producten, vermijd suiker en kies koolhydraten met een lage glycemische index. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen.”
Hekel aan “Ik heb een hekel aan mensen die mij voorliegen. Ik slaap slecht als ik er achter kom dat iemand tegen mij heeft gelogen.”
Authentiek “Je bent in mijn ogen pas authentiek als je ook je zwakke kanten durft te laten zien. Durf te zijn wie je bent.”
Gezinsritueel “Elk jaar op 31 december maken mijn man, de kinderen en ik briefjes met goede voornemens. Deze briefjes stoppen wij in een glazen fles. Precies een jaar later, op 31 december, bekijken wij wat van onze voornemens terecht is gekomen.”
Opvoedingstip “Ik beloon mijn kinderen niet voor hoge cijfers. Ze krijgen van mij alleen een compliment. Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen begrijpen dat zij niet voor mij hoge cijfers moeten halen, maar met hoge cijfers investeren in hun toekomst. Per slot van rekening zit ik later ook niet naast ze in de collegebanken.”
Nooit aantrekken “Ik zal nooit een plissérok aantrekken. Een plissérok staat je alleen als je het figuur van Twiggy hebt. Ik zal ook nooit een bontjas dragen. Fake fur is just as nice. Ik zal never nooit geitenwollen sokken dragen. Ik hou wel van natuurproducten, maar dit gaat mij te ver.”
Vegetarische momenten “Als je in een restaurant lamskoteletjes krijgt en uitzicht hebt op lieve huppelende lammetjes in de wei, dan vergaat mij de trek.”
Groene tip “Groene smoothies zitten boordevol goede voedingsstoffen. Je voelt je fitter en vitaler.”
Zoete herinnering “Vroeger kregen wij van mijn moeder een Sint-Jakobsschelp met daarin spekjes, M&M’s en dropjes. Deze schelp heb ik nog steeds als zoete herinnering aan mijn ouderlijk huis.”
Vliegangst “Ondanks dat ik vliegangst heb, gaan wij vaak op vakantie met het vliegtuig. Het liefst vlieg ik met de luchtvaartmaatschappij Lufthansa. De Deutsche Gründlichkeit en Pünktlichkeit hebben een kalmerend effect.”
Vliegtuigweetjes
1. “Een purser die lacht, is niet grappig. Als de purser lacht, is er vast iets mis met de motor.”
2. “Een borreltje vóór de vlucht helpt niet tegen de angst. Sterker nog, het voedt juist de negatieve verbeelding.”
3. “Zet een koptelefoon op tegen de nare geluiden in het vliegtuig.”
4. “Een stewardess die per ongeluk de wat-te-doen-bij-nood-video opzet is niet grappig.”
5. “Lachgas verkopen tijdens de vlucht is een gat in de markt.”
Levensmotto “Be a good person, but do not waste any time proving it to others.”