Kunstenaar Reinier Vrancken in De Annex

WEERT – De Annex presenteert vanaf donderdag 13 juni het werk van Reinier Vrancken (1992, Weert) onder de titel aan het bedoelde. De tentoonstelling is te zien tot en met zondag 28 juli en is gratis toegankelijk. De Annex is gevestigd aan de Meikoel 3 in Weert. De openingstijden zijn woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 11.00-17.00 uur. Koopzondagen 14.00-17.00 uur.

De subtiele presentaties van Reinier Vrancken kunnen makkelijk gemist worden door de onoplettende toeschouwer. Voor diegenen die zich inspannen wacht echter een zorgvuldig uiteengezet raamwerk waarin te midden van gedachtes, opvattingen en associaties het kunstwerk ontstaat.

Reinier Vrancken is opgegroeid in Nederweert en woont en werkt sinds 2017 in Rotterdam. In 2016 behaalde hij zijn bachelor Fine Arts aan AKV|St. Joost in ’s Hertogenbosch. Sindsdien is zijn werk onderdeel geweest van verschillende tentoonstellingen waaronder Marres Currents #4: Running Time, Marres House for Contemporary Culture, Maastricht (2016), Playhouse ’71 – ’17, Museum van Bommel van Dam, Venlo (2017), Detached Involvement, de Garage, Rotterdam (2018) en Margin of Counterfeit, Rib, Rotterdam (2019). Dit jaar verschijnt de publicatie An owl is an owl, and a swan is a swan, but a crow is only partially crow and partially the sound a rooster makes naar aanleiding van zijn gelijknamige solotentoonstelling in Komplot, Brussel. De publicatie wordt uitgegeven door P////AKT, Amsterdam.

De Annex
De Annex is een tentoonstellingsruimte waar hedendaagse beeldende kunst en vormgeving zichtbaar is voor divers publiek. De ruimte is voortgekomen uit het in 2017 vastgestelde aanvullende cultuurbeleid van de gemeente Weert. Gemeentemuseum Weert verzorgt de organisatie van de tentoonstellingen.

De Annex heeft als doel de kunst- en vormgevingssector in de regio te versterken. Het versterkt het draagvlak voor hedendaagse beeldende kunst en vormgeving, en is een podium voor jong en gevestigd talent.

Open Call 2020
Beeldend kunstenaars en vormgevers met een band met de regio Weert kunnen zich aanmelden voor een tentoonstellingsperiode in de Annex in 2020. Geïnteresseerden kunnen t/m 1 juli 2019 reageren op de ‘open call’. De open call met daarin de voorwaarden en wijze van aanmelden zijn te vinden op www.weert.nl/deannex.

Vorig artikelDagkrabbel 157/365
Volgend artikelRecept van de week: Zuid-Afrikaanse kip