Hubert Mackus voorgedragen als deputé

Hubert Mackus

MAASTRICHT |  NEDERWEERT – Hubert Mackus is door de formateurs van de Provincie Limburg voorgedragen als gedeputeerde in het allereerste extraparlementaire college van Gedeputeerde Staten uit de Nederlandse geschiedenis.

Samen met zes beoogde collega-gedeputeerden vormt men de komende 4 jaar een college zónder een ouderwetse coalitie. ‘Een college waarin álle Limburgers, van links tot rechts, een deel van zichzelf kunnen herkennen.’ aldus Nederweertenaar Hubert Mackus.

Vandaag hebben formateurs Ger Koopmans en Karin Straus Provinciale Staten op de hoogte gebracht van de tussenstand van het formatieproces met de bekendmaking van de kandidaat-gedeputeerden. Na de Statenvergadering van maandag 27 mei jl. hebben de formateurs de opdracht gekregen om te komen tot een extraparlementair college van maximaal zeven gedeputeerden. Vanmiddag zijn de zeven kandidaat-gedeputeerden gepresenteerd.

De kandidaat-gedeputeerden zijn (in alfabetische volgorde):
  • Joost van den Akker
  • Carla Brugman-Rustenburg
  • Ruud Burlet
  • Andy Dritty
  • Robert Housmans
  • Ger Koopmans
  • Hubert Mackus

Alle kandidaten onderschrijven de uitgangspunten zoals opgenomen in de brief van de informateurs. De formateurs zijn voornemens om binnen twee weken hun eindverslag op te leveren met de voordracht voor de kandidaten voor het extraparlementaire college en een collegeprogramma, gericht op de Statenvergadering van 28 juni 2019. Indien Provinciale Staten in deze vergadering instemmen met de kandidaat-gedeputeerden kan het eerste Nederlandse provinciale extraparlementair College van Gedeputeerde Staten voor Limburg aan de slag gaan.