Schade storm vooral aan bomen

WEERT – De zware onweersbuien hebben op meerdere plekken in Limburg voor overlast en schade gezorgd. Na een tropische dag trok er dinsdagavond een onweersbui over onze provincie. De hulpdiensten zijn tientallen keren in actie moeten komen. Vooral voor omgewaaide bomen.

Hoewel het er in veel delen van Limburg flink aan toe ging, bleef het op sommige plekken rustig.

Boom op het spoor
Er is woensdagochtend ook geen treinverkeer mogelijk tussen Weert en Eindhoven. Bij Oud-Heeze is een boom op het spoor terecht gekomen. Een kraan moet ter plaatse komen om het spoor vrij te maken. Ook tussen Venlo en Eindhoven is een boom op het spoor gewaaid.

Boom in molensteen van de Binnenmolen 
In 1890 was de Binnenmolen één van de Weerter stadmolens. Deze stond toen op de Wal (tegenwoordig de Wilhelminasingel). De molen ving niet genoeg wind doordat er bomen stonden die deze tegenhielden. In 1919 werd de Binnenmolen gesloopt. Tijdens de storm van afgelopen nacht is deze boom behoorlijk beschadigd geraakt.

 

Vorig artikelWeert stad in het groen – 156/365
Volgend artikelVoorlopige stop plannen geitenhouderij Altweerterheide