Met een visuele beperking zelfstandig toegang krijgen tot ontspanning en informatie

WEERT РOp 13 juni worden in het Oogcaf̩ wat praktische oplossingen onder de loep genomen die het leven met een visuele beperking aangenamer kunnen maken. De bijeenkomst start om 14.00 uur in Buurthuis Fatima.

Sport en beweging is voor iedereen aan te bevelen, want rust roest nietwaar. Ook met een visuele beperking kun je sporten of in ieder geval actief bezig zijn met je lichaam. Het behoeft wat aanpassing maar met een beweegmaatje kom je heel ver.

Ester van den Bor is beweegmakelaar bij Punt Welzijn. Ze geeft advies over een actieve leefstijl met een gezond voedingspatroon. Ze kent de sportwereld als haar binnenzak en weet vraag en aanbod goed te matchen.

Esther heeft zelf ook een beperking waardoor ze zich in een rolstoel moet voortbewegen. Twee Border Collies begeleiden haar in haar werk, haar dagelijkse leven en op de sportvelden. Koda en Juno komen deze middag mee zodat de praktijk ook inzichtelijk wordt. Nu is een hond natuurlijk niet voor iedereen weggelegd maar er zijn ook genoeg aardige mensen die een uurtje mee willen sporten.

Karel Raven

Karel Raven komt de webbox 3 demonstreren. Dit is een handig hulpmiddel om middels je televisie een aantal diensten in huis te halen. De bediening is intuïtief en eenvoudig. Je krijgt zelfstandig toegang tot ontspanning en informatie waardoor je je favoriete programma’s weer kunt volgen. Kijk alvast op www.webbox.nl hoe het werkt.

Kranten, tijdschriften en boeken zijn ook beschikbaar zodat verdieping ook vanzelfsprekend wordt. In elk gezelschap kun je dus gewoon je eigen zegje doen en het laatste nieuws delen met je familie en vrienden. Dat houdt je jong van geest en vooral bij de tijd van nu.

Tussen de bedrijven door babbelen we er weer lustig op los en de humor is nooit ver weg in dit inmiddels toch wel markante gezelschap.

Van harte welkom dus in ons Oogcafé in het Buurthuis Fatima, Nieuwstraat 11 te Weert tussen 14.00 en 17.00 uur. De koffie en thee staan klaar en ook familie, vrienden en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Voor meer info kun je terecht op www.oogvereniging.nl/agenda of bel John Snijkers,, voorzitter van Oogvereniging Limburg, op 06-20248377.

Vorig artikelDagkrabbel 156/365
Volgend artikelDetailhandel ziet omzet groeien