Weertenaar Lars Poell (19) tweede in Zolder Superprix race

WEERT | ZOLDER – De 19-jarige Lars Poell uit Weert en zijn  teamgenoot Niels Nipperus behaalde een tweede plaats tijdens de Superprix race in het Belgische Zolder. Poell & Nipperus lagen op kop met een voorsprong van 18 seconden maar hadden pech tijdens de drie uur durende race, een stukje van de ophanging brak af. Het team van PG Motorsports kon de schade snel fixen daardoor verloren zij slechts zes minuten maar dat kostte hen wel de eerste plaats.

De Porsche Cayman Clubsport van vader en zonen Redant won de Clubsport-subklasse en werd daardoor dus derde algemeen in de Belgar klasse 2. Lars Poell is 19 jaar jong en woont in Weert. Twee jaar geleden stapte hij in de autosport, en nam verschillende keren deel aan de SLK Cup in Nederland. Met een Porsche GT3 Cup deed hij mee aan een race van de ADCPR (All Dutch Porsche ClubRacing) en hij eindigde op de tweede plaats.

Cayman ClubSport Trophy
De Cup Challenge Benelux organiseert dit jaar binnen de Porsche Endurance Trophy, die deel uitmaakt van het Belcar Endurance Championship, voor het eerst de Porsche Cayman ClubSport Trophy, een kampioenschap voor amateurs en rookies die bestaat uit zes races op de circuits in Zolder, Spa, Francochamps, Zandvoort en Assen.

Vorig artikelMyriam Meertens nieuwe gemeentesecretaris
Volgend artikelChefkoks koken op hoog niveau tijdens culinaire wandeling Weert