Vermakelijk slot hockeyheren Weert

HV Weert Heren 1 op trainingskamp

WEERT – Ondanks dat Weert al twee weken veilig is van degradatie en nergens meer om speelt, hebben zij het deze zondag promotiekandidaat Oss knap lastig gemaakt. In het slotduel van seizoen verloor Weert thuis nipt met 2-3. Oss moest winnen om de tweede plaats veilig te stellen, de plek die goed is voor deelname aan de promotie-playoffs.

Hoewel Oss moest winnen, leek het daar in het eerste bedrijf niet op. De ploeg was slordig en het tempo te laag om het de Weerter verdediging echt lastig te maken. Desondanks leken de Brabanders zich niks aan te trekken van hun eigen matige spel. De hoogmoed en gebrek aan respect voor de Weerter mannen kwam Oss halverwege de eerste helft duur te staan: Weert kwam op voorsprong.

Oss moest in de tweede helft uit een ander vaatje gaan tappen. Het duurde dan ook niet lang voordat de gelijkmaker op het bord kwam te staan. Wat volgde was een rumoerige tweede helft, waarin de gemoederen soms hoog opliepen. Beide teams kwamen enkele minuten met een man minder te staan door eenvoudig gegeven tijdstraffen.

Lange tijd leek Oss er niet in te gaan slagen een overwinning uit het vuur te slepen, maar tien minuten voor tijd kwamen zij alsnog op een 1-2 voorsprong. Weert leek gebroken toen een minuut daarna een strafbal voor Oss de 1-3 betekende. Desondanks deed Weert nog iets terug een minuut voor tijd. Met 2-3 op het scorebord werd het nog even spannend voor de heren uit Oss, maar een gelijkmaker voor Weert zat er niet meer in.

Zo eindigt Oss op de tweede plek en speelt het aankomende week de eerste playoff-wedstrijd voor promotie. Weert eindigt dit seizoen op de zevende plek en mag gaan genieten van de zomerstop

Vorig artikelDagkrabbel 154/365
Volgend artikelOfficiële uitslag jubileumloterij ‘Philips van Horne’