Giocoso gaat naar van korenversie Internationaal Songfestival

WEERT – Het Weerter koor Giocoso neemt als enige Nederlandse koor deel aan the European Choir Games in Zweden aankomende zomer. Het festival is te vergelijken met het Eurovisie Songfestival, maar dan voor koren. De meiden van Giocoso vinden het een hele eer om het land te mogen vertegenwoordigen.

Het koor, dat bestaat uit een groep jonge dames tussen de 19 en 30 jaar oud, reist in augustus naar Gothenburg in Zweden om Nederland te vertegenwoordigen tussen de honderden zanggroepen afkomstig uit de hele wereld. Het programma van het koor is uiteenlopend binnen de licht klassieke muziek, van kamermuziek tot religieuze stukken. De meiden van Giocoso zijn daarnaast niet bang om in andere talen te zingen. Giocoso strijdt onder leiding van dirigente Rita Scheffers binnen the European Champions met een doel: een plek in de felbegeerde finale.

Elk weekend reizen de leden van Giocoso vanuit verschillende hoeken van het land naar thuisstad Weert om samen te repeteren. Maar naast samen zingen zijn de meiden de laatste tijd druk met allerlei acties om hun reis te bekostigen. Zo organiseerden ze een lootjesactie, stonden ze op de vrijmarkt tijdens Koningsdag en organiseren ze concerten. Maar ook uw hulp is nodig! Steun Giocoso met een donatie en help hen de droomreis waar te maken: https://www.voordekunst.nl/projecten/8428-hjalp-giocoso-1#

Vorig artikelDivers programma tijdens Foodstock Weert
Volgend artikelWeert stad in het groen – 154/365