Chefkoks koken op hoog niveau tijdens culinaire wandeling Weert

WEERT – Ondanks de tropische temperaturen presteerden de chef-koks van de 7 leukste restaurants van Weert op hoog niveau volgens Emmanuel Mertens. Mertens, in het verleden door Michelin bekroond met twee Michelin sterren, was een van de gasten die gisteren ‘culinair’ door Weert wandelden

Ruim 300 Bourgondiërs proefden van de signature dishes van de chef-koks die hun gerechtjes en wijnen presenteerden. Een signature dish is een gerecht waarmee een chef-kok laat zien wat ‘ie kan. Waar hij extra trots op is. En waaraan je zijn kookkunst en handtekening herkent, met andere woorden de hand van de meester.

De culinaire wandeling wordt georganiseerd door Buitengewoon Tafelen de deelnemende restaurants waren; Restaurant Flavours, Restaurant Amusant, Brasserie Gotcha, Hostellerie Munten, Silverlicious / Brasserie Antje van de Statie, Brasserie Gruuëts en Stadscafé De SooS.

De afsluiting vond plaats in de tuin van de zusters Birgittinessen. Hier werd met verwelkomt door zuster Concezione en haar medezusters met een eigengemaakte limoncello  en trakteerde Gerty Koppen van Huupkens IJssalons de gasten op een fris ijsje.