Nieuw ZorgMies-kantoor gestart in regio Midden-Limburg

MIDDEN-LIMBURG – ZorgMies regio Midden-Limburg heeft onlangs haar deuren geopend onder leiding van Henk Jacobs. Regio Midden-Limburg is opgestart vanuit de licentieformule ZorgMies Nederland.

Henk Jacobs, woonachtig in Weert, vertelt over zijn initiatief: “Ik heb een mooie reis achter de rug die me heeft gebracht tot waar ik nu ben. De reist startte in 2016 met mijn besluit om mijn carrière in het bedrijfsleven te beëindigen. Via een loopbaanbegeleidingstraject ging ik op zoek naar wie ik ben en wat ik wil. Daar kwamen twee kernwoorden uit: creativiteit en van betekenis willen zijn voor anderen.”

“Vanaf 15 mei 2019 ben ik mijn ZorgMies-vestiging gestart en de slogan “ZorgMies maakt het leven leuker” sprak me aan. Het is mijn levensinstelling dat het wel zo fijn is om het leven onderweg leuk te maken, omdat het nou eenmaal niet altijd over rozen gaat. De combinatie van het zelfstandig ondernemerschap en het bieden van mantelzorgondersteuning bij ZorgMies voelt daarom gewoon goed. Alle ervaringen in het bedrijfsleven, bij zorgorganisaties en – minstens zo belangrijk – mijn levenservaring versterken dit gevoel.”

Henk stelt zich ten doel dat mensen zo lang mogelijk in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. “Het is essentieel dat de omstandigheden in ieders leefomgeving optimaal zijn. Behoud van eigen routine, vertrouwdheid en gevoel van veiligheid hebben daarbij mijn aandacht. Met de dienstverlening van ZorgMies Nederland wil ik dat mogelijk maken in de regio Midden-Limburg.”

Niemand hoeft eenzaam te zijn
Nederland telt 2,9 miljoen mensen van 65 jaar en ouder. Meer dan de helft van hen is alleenstaand en vaak eenzaam. Niemand hoeft eenzaam te zijn, is de overtuiging van ZorgMies Nederland. “Er zijn genoeg mensen die het heerlijk vinden om ouderen een leuke dag te bezorgen. Dat zijn onze mensen; de ZorgMiesen. Een ZorgMies doet bijvoorbeeld boodschappen, kookt, helpt met huishoudelijk werk of werkt mee in de tuin. Een bezoekje aan het theater, een gezellige wandeling maken, samen de krant uitpluizen of lekker zwemmen. Niets is onze ZorgMiesen te gek”, zegt Henk.

“Medische zorg verlenen we niet. Wij zijn juist een aanvulling daarop. We doen de dingen waar de reguliere thuiszorg geen tijd meer voor heeft, zoals het kopje koffie, het praatje, het persoonlijke contact. De kleine dingen die het leven leuker maken.”

De perfecte match
“We zoeken naar de perfecte match tussen de cliënt en de ZorgMies. Cliënten hebben een stem in wie hun ZorgMies wordt. Er moet een klik zijn, een gevoel van maatjes. Onze ZorgMiesen hebben levenservaring, willen graag zorgen, bieden een luisterend oor en kunnen een goed gesprek voeren. Zo maakt ZorgMies het leven leuker!”

Kijk voor meer informatie op: www.zorgmies.nl of bel met Henk Jacobs via telefoonnummer: 06 – 42 94 86 07.

Vorig artikelVerslag Regionale Zomerkampioenschappen 2019
Volgend artikelDagkrabbel 149/365