Werkzaamheden wandelpad urnenveld

WEERT – In opdracht van de gemeente Weert wordt komende week asfaltonderhoud uitgevoerd aan het wandelpad rondom het urnenveld op de Boshoverheide. Van vrijdag 31 mei tot en met vrijdag 7 juni wordt er gewerkt. Tijdens deze werkzaamheden zijn het wandelpad en het parkeerterrein aan de Trancheeweg afgesloten voor alle verkeer en voetgangers.

Boomwortels zorgen voor het opdrukken van het wandelpad en beschadigen daardoor het asfalt. Het resultaat daarvan is een hobbelig wandelpad met gaten in het asfalt. Daarom heeft de gemeente Weert opdracht gegeven om deze schade te repareren. De aannemer verwijdert de beschadigde gedeeltes en brengt daar nieuw asfalt aan. Tijdens deze werkzaamheden is het wandelpad volledig afgesloten voor wandelaars.

Urnenveld
Het wandelpad ligt bij het urnenveld op natuurgebied de Boshoverheide, naast vakantiepark de Weerterbergen. Het is een overblijfsel uit de bronstijd. In het gebied bevinden zich ongeveer 900 prehistorische grafheuvels.