Nyrstar Budel nog niet uit de problemen

Nyrstar Budel

BUDEL-DORPLEIN – Zinkfabrikant Nyrstar, met een zinkfabriek in Budel-Dorplein, heeft na een desastreus jaar nu te kampen met tegenvallende metaalprijzen.

Dat meldt het ED. De zinkprijzen zijn gedaald met 21. Ook andere metalen waar Nyrstart geld aan verdient, zoals lood, zilver en goud, zijn gedaald. Daar komt bij dat de energieprijs intussen gestegen is.

Desastreus jaar
De markt zit niet mee. Dat is een flinke domper voor Nyrstar. Het concern werd dit voorjaar gered door het plan een groot deel van de schulden om te zetten in aandelen voor grootaandeelhouder Trafigura. Uit de jaar- en eerste kwartaalcijfers van maandag blijkt dat het bedrijf nog niet uit de problemen is.

De omzet steeg in 2018 nog wel 8 procent naar 3,81 miljard euro, tegen 3,53 miljard euro in 2017. De schuldenberg, die dus per 26 juli dankzij de reddingsoperatie met de Amsterdamse grootaandeelhouder Trafigura wordt verlaagd, steeg tegenover eind 2017 de helft naar 1,64 miljard euro.

Vorig artikelProvisus Theatercolleges met Diederik Jekel en Rolf Hut in Munttheater
Volgend artikelWeert stad in het groen – 147/365