Provisus Theatercolleges met Diederik Jekel en Rolf Hut in Munttheater

Diederik Jekel Foto: Karen Scheffens

WEERT – Op maandag 3 en dinsdag 4 juni 2019 organiseert Provisus i.s.m. het Munttheater een op maat gemaakt Theatercollege van wetenschapsjournalist Diederik Jekel, voor de groepen 7 & 8 van alle basisscholen uit regio Weert. Een college dat aansluit bij de belevingswereld van leerlingen die op het punt staan hun keuze te maken voor het vervolgonderwijs. Ruim 1200 leerlingen hebben ingeschreven voor de vier Theatercolleges. Op maandagavond zal Diederik samen met Rolf Hut een speciaal besloten Theatercollege voor volwassenen geven. Beide heren weten op een aanstekelijke, humoristische en begrijpelijke manier wetenschap en techniek leuk te maken, ook voor Alfa’s… Want techniek is overal en voor iedereen.

Educatiefonds Provisus helpt non-profit organisaties en burgerinitiatieven met de thema’s onderwijs, kunst en cultuur hun projecten te realiseren door het verlenen van financiële steun. Provisus zet zich er ook voor in dat jongeren in de regio Weert een gedegen beroepsopleiding kunnen volgen en na hun afstuderen behouden blijven voor de regio. Goed beroepsonderwijs komt uiteindelijk iedereen ten goede: leerlingen krijgen een goede opleiding, bedrijven en bewoners in de regio kunnen rekenen op goede vakmensen. Met betrekking tot dit Theatercollege wordt er ingezoomd op technisch onderwijs, wetenschap en techniek.

Diederik Jekel
Diederik Jekel is wetenschapsjournalist. Zijn doel is om wetenschap begrijpelijk te maken en aan te tonen dat wetenschap interessant en noodzakelijk is, en alles met ons dagelijks leven te maken heeft. Wetenschap is namelijk overal om ons heen, diep verweven met alle facetten van ons bestaan en daarmee dichterbij dan ooit. Tegelijkertijd is de wetenschap onbegrijpelijker geworden, vanwege alle ingewikkelde en piepkleine praktisch onzichtbare technologieën.

Rolf Hut
Rolf Hut is wetenschapper aan de TU Delft en lost zijn problemen op met een ‘MacGyver-instelling’. Hij maakt meetapparatuur van consumenten elektronica. Hij zoekt nieuwe inzichten in bestaande openbare databronnen en motiveert studenten om te leren door te ontdekken, te bouwen en te doen. Daarnaast is hij duizendpoot en heeft hij een brok energie die hij gebruikt om evenementen op te zetten. Hut is publiek spreker over techniek en wetenschap en schrijft een maandelijkse column in de Volkskrant over techniek voor in huis. Elke maandag schuift hij aan bij Nieuws en Co, NPO Radio 1. Daar praat hij over het nieuws, gezien vanuit zijn wereld.

Vorig artikelWeert nipt onderuit tegen promotiekandidaat
Volgend artikelNyrstar Budel nog niet uit de problemen