De Rogstaekers: Verplaatsing Rog-mozaïek Jan Tullemans

Foto’s: Adrie Hendriks

WEERT – Een door wijlen Jan Tullemans vervaardigd mozaïek-kunstwerk met een voorstelling van een rog als symbool van de Weerter vastenavond, is in samenwerking met verschillende partijen verplaatst. Het kunstwerk is nu te vinden op het pad voor de ingang van RICK naast het St. Raphaëlpad.

Enige maanden geleden bereikte V.V. de Rogstaekers een verzoek van Guy Aussems en Petra Kusters, de nieuwe eigenaren van het woonhuis van wijlen Jan Tullemans aan de Emmasingel. Het mozaïek-kunstwerk paste niet meer in de nieuwe bestemming en diende daarom verplaatst te worden. V.V. de Rogstaekers heeft zich als hoeder van de “Rog” over het kunstwerk ontfermd. Al snel bleek het culturele middelpunt van Weert, namelijk het park/plein bij het St. Raphaëlpad en RICK de beste locatie. In samenwerking met de gemeente Weert werd in Kessels Wegenbouw en Bestratingen de partner gevonden om de verplaatsing te realiseren. Zij hebben het mozaïek-kunstwerk “als een echte legpuzzel” opnieuw gelegd, aldus directeur Thijs Mansvelt.

Tijdens het Cultureel Lint op zondag 22 september a.s. is er speciale aandacht voor het nieuwe thuis van het mozaïek-kunstwerk. Meer informatie volgt te zijner tijd.

Bekijk hier een video van de verplaatsing

Vorig artikelStaatssecretaris Mona Keijzer in Weert om te praten over bedrijven
Volgend artikelWeert stad in het groen – 142/365