Bloeddruk meten in de bieb Weert: meetpunt Hartstichting in de week van 3 juni

In de week van 3 tot en met 8 juni kunnen mensen hun bloeddruk laten meten bij de bibliotheek in Weert. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar vergroot wel de kans op een hart- of vaatziekte.

In de week van 3 tot en met 8 juni kunnen mensen hun bloeddruk laten meten bij de bibliotheek in Weert. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar vergroot wel de kans op een hart- of vaatziekte. Dat kan bijvoorbeeld leiden tot een hartinfarct, beroerte of hartfalen. Daarom roept de Hartstichting op regelmatig de bloeddruk te (laten) meten. Als het nodig is, kun je tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen. Bibliocenter ondersteunt de oproep van de Hartstichting. Vanaf maandag 3 juni van 13.00 tot 17.00 uur en dinsdag 4 tot en met zaterdag 8 juni vanaf 10.30 tot 17.00 uur kun je bij de bieb je bloeddruk gratis laten meten.

De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Mensen krijgen concrete tips en adviezen over wat zij zelf kunnen doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden.

Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk, en daarmee een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, hebben. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. Van hen weet 2 op de 5 niet dat zij een verhoogde bloeddruk hebben. Dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, heeft de Hartstichting tijdelijke meetlocaties ingericht op openbare plekken in het hele land. Bibliocenter Weert is één van deze locaties.

Vorig artikelRobin Moonen aan de slag als cultuurmakelaar in Weert
Volgend artikelStaatssecretaris Mona Keijzer in Weert om te praten over bedrijven