Eerste stenen voor woongebied ‘Park Zuytwillemsvaert’ Weert

WEERT – Wethouder Wendy van Eijk, Ger Peeters (Wonen Limburg) en Jack Corten (Bouwbedrijven Jongen) hebben vanmiddag de eerste stenen gelegd voor ‘Park Zuytwillemsvaert’.

Aan de voormalige lndustriekade is Bouwbedrijven Jongen in december jl. gestart met de realisatie van ‘Park Zuytwillemsvaert’. Het nieuwe woongebied ligt aan de Wertha Boulevard op de plek waar vroeger de gebouwen van de voormalige Wertha brouwerij en het Landbouwbelang stonden. Deze gebouwen zijn inmiddels gesloopt en de bodemsaneringswerkzaamheden zijn afgerond. Het nieuwe woongebied, dat direct aan de Zuid Willemsvaart ligt en op een steenworp afstand van het centrum van de stad, is geprojecteerd in een groene waterrijke omgeving. Het plan omvat ruim 200 appartementen, woningen met een patiotuin, stadswoningen en watervilla’s, zie www.parkzuytwillemsvaert.nl.

In de 1e fase van het project worden vijf appartementencomplexen met 135 huur- en 28 koopappartementen en 6 half-vrijstaande koopwoningen met patiotuin gerealiseerd. Hiervan worden voor woningcorporatie Wonen Limburg 75 huurappartementen voor de sociale sector en voor enkele beleggers 60 huurappartementen voor de vrije sector gebouwd. Inmiddels zijn 20 koopappartementen en 5 -woningen verkocht. De bouwwerkzaamheden vorderen gestaag en de contouren van de parkeergarages en funderingen worden duidelijk zichtbaar.