Mike’s Electric Mud in Theater de Huiskamer.

WEERT – In theater de huiskamer was vrijdagavond een optreden van Mike’s Electric Mud.

De frontman Maikel van Bogget is niet alleen zanger maar ook blues-harpist. Maikel is al meer dan 20 jaar te vinden in de bluesscène. Hij stond als gastmuzikant met diverse artiesten in binnen- en buitenland de sterren van de hemel te spelen op zijn bluesharp. Zelf heeft hij als idool Lester Butler.
Samen met bassist Henri Colber en drummer Rick Bours is dit de ritmesectie van de band. Daarnaast heeft de band maar liefst twee gitaristen: Marc Gijsen en Peter Mathijs Linsen. Maikel beschikt over zo’n stem met een randje maar ook zijn harmonicawerk is niet te versmaden. No Fightin is nog zo’n nummer waarbij de kwaliteit van deze Mike’s Electric Mud wordt bevestigd. Het blijft echter niet bij Lester Butler, ook Jimmy Reed komt voorbij als de band een hele beste vertolking van Big Boss Man ten gehore brengt.

De band heeft haar bakermat in Weert. Ook heeft de band al op Hookrock gestaan en vormen ze als band een fantastische eenheid. De bandleden hebben passie voor blues, wat tijdens een live concert voor een prima sfeer zorgt.

Foto’s: Rob Timmermans

Vorig artikel1920 – Ut Mesjienkluuetje
Volgend artikelBLØF, Nielson, Waylon en Maan op bevrijdingsfestival Weert